woensdag 18 mei 2011

Over domme kabeltjes

Persoonlijk ben ik wel voor een D.O. heffing, een heffing voor Domme Ontwerpen.Neem een Ford Fiesta, waar je bumper, grille en koplamp moet demonteren om een lampje te kunnen verwisselen.

Zie jij dat gebeuren om 23.00 terwijl het stormt en regent? Officieel mag je met defecte verlichting niet verder rijden, oom agent zal je graag op de bon slingeren als hij zijn bonnen quotum nog niet gehaald heeft.Zo'n D.O. heffing gaat dan uit van de wetgeving en de gemiddelde gebruiker, waarbij het uiteraard de bedoeling is dat ondoordachte producten uit de schappen verdwijnen. We hebben het in mijn beleving dan wel over een heffing van, laat ik hiervoor genoemde Fiesta nemen, bijvoorbeeld 10.000 euro.

En dat per lamp!Waarom kan ik mij zo hierover opwinden?Ik heb in de kast zeker 20 kabeltjes liggen om randapparatuur (fototoestellen, telefoons, tomtom etc) op de computer te kunnen aansluiten. (En minstens evenveel laders voor deze apparaten!)

Ik zou dus zeggen, de overheid geeft 1 kabel af als norm, voor een product met een afwijkend kabeltje geldt een heffing van bijvoorbeeld 2.500 euro (we moeten natuurlijk NIET overdrijven).

En indien een fabrikant meer dan 10 ondoordachte producten aanbiedt wordt de complete directie (zo ruim mogelijk) 10 jaar op water en brood gezet in een vochtige nare omgeving (op vrijwillige basis mag het hakblok op woensdag ook, woensdag is immers gehaktdag!).Dan kunnen wij allen voortaan toe met 1 kabeltje aan de computer en we kunnen de lampjes van de auto weer zelf vervangen als dat moet.

Of zijn er misschien akelige complotten gaande, zoals tussen bijvoorbeeld de politie en de autofabrikanten? Of een geheim samenwerkingsverband tussen de fabrikanten van stekkertjes en die van randapparatuur?Ja, zo'n weblog lucht soms heus op, is soms heel verfrissend!

En ja, ik ben het kabeltje van mijn Panasonic camera kwijt, kabeltje nummer 21.

Geen van de 20 andere kabeltjes past op de camera.

Ik moet nu iedere keer het geheugenkaartje in de PC proppen, wat niet fijn is als dagelijkse activiteit, waardoor op het blog toch echt minder berichten geplaatst zullen worden!
Hachelijk?

6 opmerkingen:

Finger2 zei

Je bent weer heerlijk ouderwets op dreef. Want vroeger had je geen kabeltjes. Hoogsten een snoerloos draadje!

suske zei

hier ook al complotten bezig ?
Da's pas hachelijk !

Sjoerd zei

Communicatie verplicht alles draadloos, en opladen gewoon alles met mini USB.

www.brillie.nl zei

Jammer van die trein, de rest was net een prachtige reeks. Dat weer wel.

Renesmurf zei

Ik vind persoonlijk dat alles op alles moet passen, altijd!

FRANK103 zei

@F2: vroeger was er geen eens stroom, of een computer of een wiel of vuur!

@suske: het is een akelig gebeuren!

@sjoerd: mini USB?

@brillie: een slet!

@rene: ik ook!