zaterdag 25 juni 2011

GastheerG 55 jaar

Gastheer Gerard, die hier niet genoemd wil worden, wordt binnenkort 55 jaar en had op een zeker moment, zo'n moment wat iedereen wel kent en waarvan je later zo'n spijt hebt dat je de haren wel uit je hoofd kan rukken,zo'n moment waarvan je denkt, hoe kon het gebeuren, hoe kon ik toch zo diep zinken, op zo'n moment had hij mij ook uitgenodigd.In de voorbereiding had ik vervolgens sneeuwketingen ingeladen, de ANWB preventief gebeld, TomTom ingeprogrammeerd en opgeladen, noodrandsoenen en K3 CD ingepakt en Bart de tuinman gevraagd om te carpoolen (tuinhandschoenen mee om de Ford in geval van paniek te duwen) en Lisanne voor de digitale verbinding met de boze buitenwereld (telefoon, twitter, internet etc).
(Hieronder: Bart loopt niet snel in 7 sloten tegelijk, tenzij er 2 gedempt zijn)Nu kon niets meer fout gaan! Ongetwijfeld weten jullie dat zo ongeveer om de hoek bij Gerard een modelbouwwinkel gevestigd is, Zevenspoor.Nu heb ik nog mijn uiterste best gedaan om Bart, Lisanne, Tomtom en de Ford tegen te houden, ze met steekhoudende argumenten geprobeerd te overtuigen NIET naar die modelbouwwinkel te gaan.Het mocht echter niet baten, ze wilden er per se naar toe! (flauw om er over te beginnen dat ik achter het stuur van de Ford zat....).In de korte en zeer bondige inleiding van dit verhaal zijn jullie al een storend aantal keer het getal 5 en 7 tegen gekomen, dat voorspelde niet veel goeds!Dat klopte dan ook, ons bezoek aan Zevenhuizen liep best wel fout omdat er 2 huizen recent op mysterieuze wijze verdwenen waren! En dus gingen we naar Vijfhuizen!Eerder genoemde modelbouwwinkel, Zevenspoor, bleek echter te zijn verplaatst naar een gemeente met meer woningen, zeven, anders klopte de naam niet.Die winkel is zeer de moeite waard, enorm veel keuze! Een leuke jeugdige verkoopster wilde wel of toch niet op de foto, toen we hadden uitgelegd dat ze alleen met appeltaart op de foto mocht, als appeltaartmeisje, verwees ze ons naar een lokale buurtsuper (weer in Vijfhuizen, maar van voor of na het verdwijnen van 2 huizen?) om daar een appeltaart te scoren.Dan gingen we naar een drankenhandel, want jullie zijn niet de enigen die depressief van dit verhaal worden, ook konden we niet met lege handen bij de verjaardag aankomen.De vriendelijke man van de drankenhandel (hierboven rechts op de foto) hebben we de zoektocht naar een fles whisky uitgelegd, het appeltaartgebeuren toegelicht (inclusief foto) en uigebreid gevraagd naar de kwestie van de twee huizen,en vervolgens met de vriendelijke man een glaasje whiskey gedronken. Dat wil zeggen, wij een vingerhoedje, hij een longdrinkglas.Daarna voor de zoveelste keer de Tomtom instellen en via plaatsen met meerdere huizen zijn we naar Gerard gereden. Maar dat is een ander verhaal!Hachelijk?

NB de goede verstaander begrijpt dat we binnenkort weer richting Zevenofvijfhuizen moeten mét appeltaart, uiteraard alleen voor een smaakvolle foto......

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Alleen voor de foto...

FRANK103 zei

@sjoerd: je mag mee!

Finger2 zei

Frank het is dat je de vingerhoed noemt anders begreep ik jullie route helemaal niet meer. Maar het is een goede introductie van wat er nog komen gaat. Ga zo door!

Renesmurf zei

Overal staan huizen, en overal zijn prachtige plaatsnamen.
Zo vind ik Hongerige Wolf een prachtige naam.

Gerard van Dongen zei

Ik ben er stil van :-)

Ad zei

Hé Frank,

De volgende keer dat je weer in Zevenhuizen/Zuidplas bent, moet je even doorrijden naar Gouda. Bij H&H modelbouw (turfmarkt) krijg je koffie (appeltaart moet je wel zelf meenemen) Zijn echt aardige mensen , net zoals de meisjes bij Zevenspoor, alleen wat ouder. Zevenspoor kom ik ook vaak. Is voor mij dichterbij dan H&H. Maar bij Hennie & Hermien (niet van Gert) kom ik het liefst. Zij leveren meestal de modeltractie.

FRANK103 zei

@F2: we hebben de adviezen van TomTom gevolgd...

@Rene: is een idee voor een serie: straatnamen die je niet verzint zonder hersenafwijking.

@Gerard: kan ik mij niet voorstellen. Ga je mee de appeltaart brengen?

@ad: zevenhuizen en gouda zijn best wel ver weg voor mij. Zal het volgende keer in overweging nemen!