zondag 19 juni 2011

Weer treinenweer

Het herfstweer buiten vraagt om tijd te besteden aan de winterhobbies! En om snert.



De regelmatige bezoeker van dit blog weet wat dat betekent: de zolderspoorbaan!



De berg met het kasteel liet wat mij betreft toch te wensen over, er moesten nog tunnelportalen voor het berglijntje in verwerkt worden



en de bezoekers van het kasteel moesten op dubieuze wijze toegang zien te krijgen tot dit kasteel, omdat een aansluiting tussen (ophaal)brug en berg ontbrak.



Dus heb ik zaterdagmiddag een emmer behanglijm gemaakt en heb ik weer papiermaché op de spoorbaanberg gekwakt! (Voor sinterklaassurprises van papiermaché is het nog iets te vroeg in het jaar)



Nu dat minstens een week moet drogen laat ik voor Firefighter 1 foto zien van de werkende seinpalen, in plaats van een afschuwelijk filmpje. De oplettende bezoeker ziet ook dat ik alle storende objecten achter de spoorbaan hoger heb opgehangen zodat Lisanne binnenkort een spoorbaanachtergrond kan schilderen.



Vandaag ben ik naar de / een  camping geweest, smakelijke plaatjes komen later deze week. Voor de spoorbaan heb ik ook gekeken naar vogelzand, als ballast. Maar dat gaat het niet worden, echte steentjes zijn mij een te groot risico voor schade aan de loks. Wie tips heeft (Conrad strooimateriaal?) mag die hier zetten.



Hachelijk?

3 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Leuk vaderdag kado.

Sjoerd zei

Zo krijgt lanzaam alles een vorm, al heb ik het idee dat dat kasteel niet helemaal waterpas staat...

FRANK103 zei

@brillie: wat? De steen met pa erop of het sleutelplankje?

@Sjoerd: ik kan ook helemaal niets voor jullie geheim houden... Het kasteel is door een tsunami aan behanglijm van zijn sokkel gespoeld en moet nu wachten op zijn huidige plek tot de behanglijm opgedroogd is. Gelukkig is er geen kernenergie bij vrij gekomen!