woensdag 20 juli 2011

Oude dia's van treinen

Vroeger, echt lang geleden, maakte ik uit financiële overwegingen dia's van treinen.


Plaatjes die ik wel wilde makenmaar waarvan ik niet per se een afdrukje van hoefde te hebben.Vroeger kostte een afdrukje al snel 90 cent (omgerekend naar nu zo'n 40 eurocent),ontwikkelen en een nieuw fotorolletje kwam er dan nog bij.Een dia kostte minder dan 45 cent (20 eurocent).Ik had er zelfs een tweedehands 2e body voor gekocht, een Pentax Me (halfautomaat met diafragma voorkeuze),naast de Pentax Me super (halfautomaat of volledig handbediend) die ik al had.In de periode 1988 tot en met 1992 heb ik zo'n 500 dia's gemaakt, voor een groot deel van treinen, zoals die van 150 jaar NS in 1989 bij dit bericht.Om die nu te digitaliserenzou ik een diascanner moeten kopen van 35 euro bij de Blokker,maar jullie voelen vast al aan jullie water
dat ik dat zonde van mijn geld vind.Zo bijzonder zijn mijn dia's namelijk niet.Dat laat ik jullie hier zien.Met een geleende Revue diaprojector projecteer ik de dia's op de kastdeur,met de compact en later de spiegelreflex heb ik er dan een foto van gemaakt.Zoals gezegd, het laat te wensen over.Of is het gewoon hachelijk?

5 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Ik zou het toch maar doen. Heeft mijn dochter ook weer iets om te verkopen aan je. Tenminste, als je het in Zwolle koopt.

Sjoerd zei

Eigenlijk zou je zo'n scanner moeten kunnen lenen van iemand... Of wellicht op marktplaats zoeken.

suske zei

die oude dia's hebben wel iets, ook al zijn ze wat betreft kwaliteit niet te vergelijken met de resultaten die je tegenwoordig digitaal kunt bereiken.
nostalgie ?

lokkie zei

Je hebt weer wat te doen de komende periode, want we willen wel al de 500 dia's hier zien.

rob alberts zei

Een filmpje met wel heel oude treinen op de achtergrond. Vrolijke groet van een minder behendige fietser.

http://weblog.fok.nl/viewSingleItem/36914/Industrial-Revolutions.htm