woensdag 11 januari 2012

Meer machinisten


Vorige week heb ik hier uitgebreid verteld over een machinist voor de 81 (de 81 004 voor de oplettende blogbezoekers).Die machinist maakte onderdeel uitvan een verpakking met 6 Preisertjes, namelijk 3 machinisten en 3 stokers. (NB één van de Preiserjes wil uit privacy overwegingen hieronder niet afgebeeld worden)Nu de ene 81 (de 81 004 voor de oplettende blogbezoekers) dus voorzien was van een machinist,zag de tweede 81 (de 81 010 voor de oplettende blogbezoekers) er akelig kaal uit.Er ontbrak iets in de 81 (de 81 010 voor de oplettende blogbezoekers) dat in het verleden niet ontbroken had.Dus heb ik de tweede 81 (de 81 010 voor de oplettende blogbezoekers) ook ruw ter hand genomen, de kap er op deskundige wijze af gehaald (met één schroef), de Preiser machinist erin geplakt en vervolgens de kap weer bevestigd!Nu ziet ook de tweede 81 (de 81 010 voor de oplettende blogbezoekers) er plots heel aangekleed uit, heel volledig, net als hieronder afgebeelde 81 (de 81 004 voor de oplettende blogbezoekers).Voor de 2 overbodige stokers dreigt even langdurige werkeloosheid, ze passen niet in de cabine van de 81 (de 81 004 of de 81 010, voor de oplettende blogbezoekers) omdat zich daar een overbemeten elektromotor bevind,maar gelukkig heb ik ook nog een kolenbunker (zie hieronder, met de de 81 004, voor de oplettende blogbezoekers) waar ze aan het werk gezet kunnen worden.Zodat er gesproken kan worden van een happy end!

5 opmerkingen:

Sjoerd zei

Niet dat ik bang was dat ze wat zou overkomen...

Renesmurf zei

Almaar werken is ook niet altijd alles, bovendien moet je er maar geschikt voor zijn.
Ik vind de pauzes het leukst.

www.brillie.nl zei

Stokers zijn geen bestuurders.

FRANK103 zei

@sjoerd: echt niet?

@rené: ik kan ook altijd erg van pauzes genieten, vooral van pauzes met een lekker kopje koffie en een bijbehorende koek!

@brillie: stokers zijn kolenscheppers, dat heb je goed begrepen! Maar dat sluit niet uit dat ze bestuurders kunnen zijn, bijvoorbeeld van een automobiel. Of machinist in opleiding.

suske zei

ik houd meer van een open end dan ben je min of meer zeker dat er een vervolg komt.