donderdag 14 juni 2012

De balken


Bij de reacties bij het vorige bericht las ik een klaagzang van een paar, overigens zeer gewaardeerde, bezoekers (ik zeg uiteraard niet: huilebalkjes) van dit blog over het ontbreken van privacy balkjes.Nu ga ik hier natuurlijk niet vertellen dat er een verband is met het voetbaldrama van gisteravond, waarbij het Nederlands elftal kansloos werd afgedroogd door de Duitse Mannschaft.Ik heb die waardeloze partij al na ongeveer 25 minuten vanachter de PC bekeken, terwijl ik foto's ging uitzoeken en verkleinen voor dit blog.

Met het opstellen van zo'n Van Persie wil je kennelijk niet winnen, of denk je met 1 speler minder toe te kunnen dan de tegenpartij.Met schoonzoon Van Bommel op het middenveld speel je dan eigenlijk met 9 spelers, waardoor je voortdurend achter de tegenpartij aan loopt. En tegen hun achterwerk aankijkt, en dat is geen fijn gezicht!Als Johan Cruijff zegt: als jouw voorhoede de bal heeft, heeft de tegenpartij die niet. En kan de tegenpartij dus ook geen doelpunten maken.

Maar de Nederlandse voorhoede had de bal niet, die konden er geen bal van, dat was al snel duidelijk.Als eerder genoemde Van Persie dan alleen voor de Duitse keeper staat en die met een rollertje probeert te verschalken, dan gaat de 2e belangrijke regel van Johan Cruijff plotseling op: als jij niet scoort, dan doet de tegenpartij dat.

De Mannschaft liet zien alle wijze lessen van Johan Cruijff te hebben omarmd (eraan vastgeklampt), met nadruk op de belangrijkste regel: als je 1 doelpunt meer maakt dan de tegenpartij, dan win je!Zondag met 2-0 winnen van Portugal is trouwens even waarschijnlijk als dat er zondag een UFO landt op de Dam te Amsterdam. De oranje vlaggetjes kunnen dus weer worden opgeruimd!

Ter afsluiting van dit bericht plaats ik een foto van mezelf in een actieve houding (werkhouding?) in mijn natuurlijke omgeving, bij wijze van uitzondering zonder een Frank-103 weblogbalkje.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik wide eigenlijk mijn vorige reactie kopiëren. maar daar ben ik te lui voor...

FRANK103 zei

@sjoerd: zolang je maar niet een serieuze reactie plaatst.....

www.brillie.nl zei

Duidelijk geen fietsdagje. Je was dus in mijn achtertuin. Een premide zaak, als je daar updates moet maken.

Erik zei

Je mag je wel eens scheren neef!

Suikermuis zei

Ik ben apetrots!

FRANK103 zei

@brillie: het grut is niet zo van lange afstanden fietsen, maar van het fietsen naar de ijssalon. Leuke tuin heb je trouwens!

@Erik: mijn scheermesje was bot, door onbekende oorzaak

@Ronald: je bent genoemd!

Renesmurf zei

Ik heb helemaal niks gezien van welke wedstrijd dan ook.
Ik neem aan dat ze goed hun best hebben gedaan, en de tegenstander ook. Die hadden dan vast meer geluk.

FRANK103 zei

@René: voetbal is meer dan alleen geluk, maar het helpt wel een boel als je geluk hebt!