zaterdag 4 augustus 2012

Avranches SNCF

Een overnachting in een hotel van de bekende keten Formule 1,dat moet natuurlijk gecombineerd worden met een uitgebreide maaltijd bij de mcdonalds en uitbuiken op een lokaal stationnetje,in dit geval dus het station van Avranches.De kenner ziet direct dat het om een indrukwekkend station gaat,met een fraai gebouw.
Zelf de wachtenden op het perron worden vet gematst,er is zelfs een huisje!Ook de dienstregeling is indrukwekkend, er rijden in beide richtingen zeker 8 treinen per dag.Dat niet alleen, er kwam er ook een binnen het kwartier, dus kan ik deze uitermate boeiende rapportage probleemloos voorzien van beelden van een trein.Jaja, eigenlijk kan het niet op. Uiteraard eindig ik dit bericht sfeervol, met de woest behaarde stationschef.Die zich op zijn beurt weer verbaasde over een treinenzot op zijn station!Hachelijk?NB het lukte met niet om foto's te plaatsen bij dit bericht, ,dus geërgerd wilde ik de PC al afsluiten, tot ik zag dat die guiten van blogger weer een nieuwe versie van de interface hadden geïnstallerd, die bij mij dus niet werkt. Maar gelukkig is het eind goed, al goed!

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Er zijn in ieder geval genoeg foto's te zien. Mooie kleuren heeft dat station.

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Heer Sjoerd,
Dat statonnetje heeft inderdaad prachtige kleuren, maar die 'woest behaarde stationschef' vertrouw ik voor geen haar.
Nu, eigenlijk is het uiterlijk van geen tel. Die pet alleen al bewijst dat de goede man waarschijnlijk met kennis van zaken zijn treinen over het spoorwegnet dirigeert. Maar voor info over stop- en vertrektijden verkies ik toch een lieftallige dame, die wellicht het verschil niet kent tussen een overzetpont en een trein, maar wel precies en bovendien op aangename wijze weet te vertellen wanneer deze laatste vertrekt.
Dat is wat ik ervan vind.
Uw Drs.

Ad zei

Het is al net zo'n boeiend gebeuren als in het Duitse Passau.

FRANK103 zei

@sjoerd: jaja,die fransen hebben verstand van kleuren!

@drs: die lieftallige dame is wegbezuinigd voor een figuur die als woeste stationchef het station beheert, dan snel een paardenstaart in doet en als stationsmiep verder zijn / haar werkdag vult. Hachelijk is soms niet voldoende!

@Ad: de verwachting is alleen anders, van Passau verwacht je een fraai stationsgebouw en intensief treinverkeer met fraai materiaal, van Avranches verwacht ik persoonlijk heel weinig. De mcdonalds was een verrassing, het station was de kers op de slagroom. En dan is er niet alleen een station, er rijdt ook nog een trein, dat kan niet op!

Ad zei

Frank, eigenlijk ben jij een bofkont!

FRANK103 zei

@Ad: zo voelt het ook wel. Het was trouwens een BBQ hamburger, die hebben we in Nederland (nog) niet!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik dacht even een SLT binnen te zien komen. Bijna in elk land eenheidsworst of niet soms. Leuk station voor de modelbaan. Die langharige vind ik maar smerig om te zien.
Saludos de Albert

FRANK103 zei

@Albert: het is een modern treinstel waarvan er in Frankrijk erg veel rondrijden. Of de stationschef zijn kapsel niet vaak wast, daar kan ik niets zinnigs over zeggen. Het ziet er wel ongewoon uit.