donderdag 2 augustus 2012

Het luchtige dal


 Na een paar topberichten ontkom ik niet aan een dal.In dit geval vertelde buurman Nico dat het grootste passagiervliegtuig, de Airbus A 380, vandaag om 13.30 zou landen op Schiphol.Omdat ik best wel direct onder de aanvliegroute van Schiphol woon, zou ik die A380 dus wel even spotten.Uitsluitend en alleen voor de bezoekers van dit blog wilde ik me dus om 13.15 installeren op een comfortabele stoel in de tuin, de camera in aanslag naast me.Maar ik zou wel eerst even het avondeten scoren bij de plaatselijke buurtsuper.En het grut wilde mee om de plaatselijke speelgoedwinkel te bezoeken.Jullie begrijpen het al, op 100 meter van huis zag ik de A380 aankomen.Snel naar huis fietsen om de camera te pakken, dat zou niet meer lukken!Het was pas 12.50, het toestel zou pas om 13.30 landen.Jullie zullen het dus met plaatjes van andere toestellen moeten doen.Zoals deze Russische kist, een foto van een paar maanden geleden dus.En nu ik toch in de oude foto's aan het kijken ben, die A380 van Emirates zit er toch al tussen (23 september 2011)!Kwaliteit van de foto is belabberd,maar goed genoeg om dit bericht geen zeldzaam dieptepunt te maken.Penibel?

(NB foto's zijn groot te klikken!)

6 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Hola Frank, Hier heb ik nu echt niets mee. Vliegtuigen. We gebruiken zo'n "lucht"bus om in Málaga te komen als we weer voor een periode naar ons stekkie gaan aan de Costa del Sol. Je vorige log over treinen en aanverwante zaken las lekker weg. Ik heb daarvan genoten. Het is tegenwoordig allemaal Lints wat de klok slaat.
Saludos Albert

Erik zei

Wees gerust neef, de dieptepunten op dit blog zijn niet zeldzaam :))

Sjoerd zei

Alleen als piloot wil ik in zo'n ding zitten. Voor de rest heb ik helemaal niks met vliegtuigen.

FRANK103 zei

@Albert: ja, ik ben het met je eens, oersaai die vliegtuigen, maar ik was natuurlijk wel op zoek naar een dal in de berichtgeving op het blog. En die heb ik kennelijk gevonden!

@Erik: het is een gave!

@Sjoerd: ik zit liever als machinist op een stoomlok dan als piloot in zo'n vliegende tandpastatube. Maar een dieptepunt is bereikt!

Drs. Johan Arendt Hapoolati zei

Heer Frank-103,
In tegenstelling tot uw vorige reageerders heb ik als ex-luchtmachter wél iets met vliegtuigen: ik kan er uren naar kijken. Maar ze moeten wel bewegen. En geluid maken.
http://www.youtube.com/watch?v=VYa0bI98kWA&feature=related
Luidruchtige groeten.
Uw Drs.

FRANK103 zei

@drs: mijn voorkeur gaat uit jaar treinen, maar auto's, boten, vliegtuigen en motorfietsen kunnen mij ook boeien. En boeiend vind ik iets als appeltaart ook. Hachelijk?