dinsdag 26 februari 2013

Naar Nemo


Elise had maandag een studiedag, en dus was ze vrij van school.Dus heb ik haar gevraagd wat ze zou willen doen, bijvoorbeeld naar het spoorwegmuseum, naar Aviodrome, naar Space Expo in Noordwijk, naar een dierentuin.Of naar het spoorwegmuseum?Ze wilde naar Nemo. Dus gingen we per trein naar Amsterdam, naar Nemo. Hoewel het eerst aardig rustig was, werd al snel merkbaar dat meer kinderen een studiedag, of vakantie, hadden!Elise heeft zich heerlijk uit kunnen leven, want bij Nemo is het verboden niet iets uit te proberen. (ik moest soms wel het goede voorbeeld geven....)De lunch was uiteraard ook zeer verantwoord.We hebben diverse show's gezien,zoals deze vuurshow.Elise wilde vooral met water spelen, en dat kon. Wat ze er van vond heeft ze ook getekend.Helaas kwam er een einde aan alle jolijt, omdat we toch weer naar huis toe moesten.Gelukkig was het met de trein, zodat er toch sprake was van een happy end!Hachelijk?

8 opmerkingen:

suske zei

dit was duidelijk een geslaagde dag op de lunch na die er volgens mij toch echt hachelijk uitziet.

FRANK103 zei

@Suske: wat is er mis met de lunch? Alle noodzakelijke ingrediënten zijn toch duidelijk te zien: teveel verzadigde vetten, suikers, kleur- geur- en smaakstoffen, top dus!

Sjoerd zei

De vette hap gaat erop voorruit, geen platgeslagen hamburger met paardenvlees...

FRANK103 zei

@Sjoerd: nee, maar wel een worst met paardenvlees?

www.brillie.nl zei

Toen het nog NINT was ben ik er geweest. Jaren 80.

Renesmurf zei

Ja, daar ga ik ooit vast ook nog wel een keer naar toe!

En dan daarvoor en daarna de rest van Amsterdam in he, ook mooi!

FRANK103 zei

@Brillie: NINT zegt me niks, in het Evoluon in Eindhoven was wel iets vergelijkbaars.

@René: goed plan, gewoon doen! Nemo is wel vooral gericht op jeugd, voor volwassenen is het minder boeiend.

FRANK103 zei

@Brillie: google is je beste vriend.... NINT is de voorloper van Nemo, zie:

NINT (1954)

Op 21 mei 1954 wordt aan de Rozengracht - na een grondige face lift - een nieuw museum geopend, onder een nieuwe naam: Nederlands Instituut voor Nijverheid en Techniek. Het NINT heeft als missie 'het doen toenemen van aandacht voor industrie en arbeid, zodat mensen worden geholpen bij een keuze voor een studie en beroep in de industriële sector'. De exposities gaan over olie, metaal, elektronica, glas & keramiek, textiel & kleding. Latere exposities besteden aandacht aan het atoom, aan telecommunicatie, energie, het weer, video en synthetische materialen.

In 1979 krijgt de missie een moderne interpretatie. Het doel van het NINT wordt het oproepen van interesse voor de basisprincipes uit de natuurwetenschappen en technologische toepassingen, en het inzichtelijk maken van de menselijke rol hierbij.

Vanwege de sloop van het oude schoolgebouw aan de Rozengracht verhuist het NINT in 1983 naar een oude diamantfabriek in de Amsterdamse Tolstraat. Daar zal het NINT tot 1997 voortbestaan.