donderdag 28 februari 2013

Over donderdagavond en een beker


Van een collega konden we kaartjes overnemen voor een voetbalwedstrijd bij een club in de regio.Daar waren we wel voor te porren!Dus gingen we tijdig naar het stadion van deze club,op tijd om het warmlopen te zien.De wedstrijd is trouwens tegen onze plaatselijke vereniging Alkmaar-Zaanstreek.Na de aftrap begint een schaakspel, dat niet direct leidt tot doelpunten,omdat de thuisclub AJAX een B elftal de weide in heeft gestuurd en AZ rustig op een kans wacht.AJAX laat vooral zien dat haar jeugdige spelers bepaalde elementaire grondbeginselen van het edele voetbalspel niet onder de knie hebben,zoals het spelen van de bal naar iemand met hetzelfde t-shirt, een medespeler.Het spelen van de bal richting de keeper van de tegenstander (aanvallen) in plaats van de eigen keeper, hoe een aardige peer dat ook is. En vooral het mikken van de bal tussen de doelpalen, omdat het maken van een doelpunt anders wel heel lastig wordt.De tweede helft gaat AJAX meer aanvallen,het moment waarop AZ heeft gewacht. Een paar snelle counters laterkijkt AJAX tegen een 0-3 achterstand aan en hebben ze een lesje efficiency voor beginners gehad.Wat mijn avond trouwens erg geslaagd maakte,beter nog dan dat die bij een terechte overwinning van AJAX (die hieronder ook duidelijk minder zin hebben in een rondje om het publiek te bedanken) was geweest.Zo kwam een leuke voetbalavond, om de beker, weer tot een eind.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

En zo komt boontje terecht...

FRANK103 zei

@Sjoerd: om zijn loontje!

Renesmurf zei

Ojee, ik moet er toch niet aan denken, meedoen met zo`n circus.
Maar leuk om te zien hoe jij het ervaart.

FRANK103 zei

@René: dat is wat mij betreft ook de bedoeling van dit blog, je meenemen in mijn tijdsbesteding, zonder dat je zelf zoiets hoeft te doen. Dat maakt het bloggen toch leuk!

Albert y Mara fotoblog zei

Alkmaar 54 tegen Gooiland en/of Hilversum. Ik herinner me het nog uit m'n jeugd. En de broertjes Molenaar die als hobby de Wastora winkel hadden. Waar blijft de tijd Frank.
Saludos Albert

FRANK103 zei

Hoi Albert, de broertjes Molenaar weet ik nog wel, ik kwam zeer regelmatig bij Wastora in Zaandam, ik heb er zelfs gewerkt als verkoper! Dankzij hun sponsoring is AZ in die periode ook een keer landskampioen geworden. Maar dat is verleden tijd, zolang AZ niet weer een goede sponsor vindt zullen ze meedraaien in de middelste regionen, een plaats bij de eerste 5 is dan te hoog gegrepen.
Vrgr

Frank

www.brillie.nl zei

3 XXX niks.

FRANK103 zei

@Brillie: nee?