woensdag 13 maart 2013

De V200 en neef Erik

Gisteravond stond weer een knutselavond bij Erik in de agenda.Dit keer mochten mijn 3 loks van het type V200 wel mee om bij Erik rondjes te rijden.Terwijl Lisanne beneden bij de TV de voetbalwedstrijdtussen Barcelona en AC Milaan voor ons in de gaten hield,liet ik de V200 rondjes rijden.Erik werd vooral bezig gehouden door Stefan en Ferry,die een verzameling prehistorische Marklin beginsetlokomotieven mee hadden, die het uiteraard niet deden.Ook Ferry besloot dat Messi boeiender was dan een V200 die sierlijk over een spoortafel dendert,en ging Lisanne beneden gezelschap houden.Nu Richard er gisteravond niet bij was liet de koek en zopie ernstig te wensen over, de antieke lokjes van Stefan bleken verder heendan vooraf gedacht en zo kwam al snel een einde aan een best wel productieve knutselavond.Hoewel het filmpje waarschijnlijk voor jullie weer zeldzaam saai is, plaats ik deze toch.
Het kan immers niet de bedoeling zijn dat iemand iets van enig niveau op dit blog verwacht!Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Zijn die oude dingen nog te digitaliseren, of is dat onbegonnen werk...

FRANK103 zei

@Sjoerd: zoals je ziet is dat goed te doen. We bouwen de oude V200 (3021) niet om met de duurste decoders, maar bijvoorbeeld een delta 66032 kan best.

FRANK103 zei

Overigens is de keuze voor een decoder wel belangrijk, bij een 66032 houd je de oude rijeigenschappen, maar hoef je de motor niet om te bouwen naar gelijkstroom. Mijn 3021 doet het zeer goed met de 66032. In de loks van Erik zitten TAMS decoders, die rijden waardeloos.

Ad zei

Ik vind dat filmpje toch wel de jus geven aan dit bericht. Het tempo zit er weer flink in; hou ik wel van. Treinen vervelen niet zo snel. Meekijken bij een ander is toch wel heel tof. Blijven filmen (en bloggen)!

Renesmurf zei

ja, je bent er weer leuk mee bezig. Almaar door he. En voor een leek weer meer van hetzelfde.

FRANK103 zei

@Ad: filmpjes geven iets dynamisch aan het gebeuren, maar zijn wel meer werk en snel saai? Ik blijf voorlopig bloggen!

@Rene: het is een hobby en dus gaat het maar door, vooral omdat we er veel plezier in hebben. Maar het is niet alleen voor de leek steeds hetzelfde hoor, dat is het voor ons ook wel.

Albert y Mara fotoblog zei

Mijn hart ging even sneller kloppen, want in 1959 kreeg ik van mijn vader een V200 van Trix met zo'n open bek aan beide kanten. Hij staat nog steeds in een vitrine te pronken als MIJN eerste elektrische lok in h0.
Ja ja Frank, Albert is dan ook al een opa en z'n kleinzoon vindt treinen leuk. Gelukkig maar want beide zoons vonden er nooit wat aan.
Saludos Albert

www.brillie.nl zei

Ik zie groene verf op het spoor zitten, dat is verdacht.

FRANK103 zei

@Albert: jammer dat jouw zoons niks hebben met modelspoor, het is hier helaas niet anders. Lisanne, de oudste, vindt het wel leuk om aan de spoorbaan te knutselen en schilderen en gaat ook mee met de stoomtram Hoorn Medemblik, de andere 2 lijken voor modelspoor verloren. De V200 vond ik altijd een van de meest indrukwekkende loks, zowel de oudere robuuste metalen Marklin lok als de modernere eveneens metalen 221.

@Brillie: die groene verf betekent vooral dat de schilder heeft geknoeid. Hachelijk, maar geen acuut levensgevaar.