donderdag 24 oktober 2013

Naar Disneyland

 
Als je dan toch in de buurt van Parijs bent, dan moet je natuurlijk naar Disneyland! Dat vind het grut tenminste, en we spreken ze niet tegen.Hoewel pretpark synoniem staat voor wachtrij vallen de rijen me mee. In Frankrijk heeft men, zo beweert men op het station, geen vakantie.Ik ga met Elise op pad en die houdt van de rustige attracties.

(Hieronder: in it's a small world ziet Disney als kenmerkend voor Nederland naast molens, tulpen, klederdracht en klompen ook zwarte Piet!)Dat geeft mij ook wat gelegenheid foto's te maken van de Disneyland spoorlijn.En van de kleine parade.Van het kasteel van Doornroosje.
En van de grote paradeaan het einde van de middag.Deze week is Disneyland tot 22.00 open zodat ik ook 's avonds nog wat plaatjes kan schieten.Tot het laatstemoment blijft het kasteel mij het meeste aanspreken.Hachelijk?

4 opmerkingen:

Sjoerd zei

Er zijn jaren dat ik er niet kom, maar het blijft leuk toch...

FRANK103 zei

@sjoerd: zeker! Ook wij komen er niet ieder jaar, de vorige keer was zo'n 4 jaar geleden. Dat maakt een bezoek aan Disneyland wel zo bijzonder!

lionel lines fan zei

Alhoewel ik het allemaal mooi vind, wens ik je toch de rust van je treinenkamer en heel veel 103-en toe... want je zou nog ontwenningsverschijnselen kunnen krijgen.
Een retour de grande vitesse gewenst,
Eggo

FRANK103 zei

@Eggo: ik ben inmiddels weer tot rust gekomen, maar dat dankzij de vakliteratuur (rail magazine), want als de zon buiten schijnt kom ik niet op zolder....