dinsdag 22 oktober 2013

Naar Parijs

Nu we toch in de regio Parijs zijn ligt een bezoekje aan de binnenstad voor de hand.
Uiteraard per metro!We hadden een paar bezienswaardigheden uitgezocht om te gaan bezoeken,op één stond natuurlijk de Sacré Coeur de Montmartre,met het bijbehorende schildersplein, de place du tetre.Even hadden we overwogen hier gezellig iets te gaan drinken op de opvallend rustige terrasjes, echter de Venetiaanse prijzen, 5 euro voor een glaasje cola, nodigden niet direct uit.Dan met de metro naar de Place de Gaulle met de beroemde Arc de Triomphe, hier was ik nog nooit bovenop geklommen en dat moest deze keer dus maar gebeuren!Het uitzicht was fantastisch, uiteraard heb ik de Sacrë Coeur weer op de foto gezet,


maar natuurlijk ook de Eiffeltoren!
 

Dan gaat de reis verder naar de Eiffeltoren, uiteraard via de Trocadero.Uitzicht is daar fantastisch, de drukte bij de Eiffeltoren was ook indrukwekkend zodat ik mijn bezoek aan het hoogste punt weer moet uitstellen.Dan gaan we terug naar Disneyland voor een vreugdevolle maaltijd bij het regenwoud restaurant.


Eenvoudig doch voedzaam,zodat deze dag ook weer op culinair hoogstaande wijze is afgerond.


Hachelijk?

5 opmerkingen:

francky spruytte zei

les pommes frites zien er superbe uit.
mooie foto's btw.

Sjoerd zei

Gelukkig ook twee treinfoto's...

FRANK103 zei

@suske/francky: de pommes waren geen franse frietjes en dus ook niet naar plaatselijk gebruik bereid, maar ze waren met de juiste saus goed weg te werken!

@sjoerd: ik heb meer treinenfoto's gemaakt, maar of die allen weblogwaardig zijn?

Ad zei

Viva la France! Mijn ervaring os dat het pp treonen gebied een beetje minder spannend wordt op de rails. Dat is overigens een trend die je in veel Europese landen tegenkomt. Ben in de herfstvakantie npg bij treinenwinkel Hunerbein in Aken geweest. Wat een treinenwahalla is dat (pittig geprisd),niets gekocht daar.

FRANK103 zei

@Ad: we zijn hier te kort om tijd vrij te kunnen maken voor een bezoek aan een station, helaas. Bij het bezoek aan Parijs wel oa een Eurostar gezien, echter geen foto's kunnen maken. Maar er komen zeker nog treinenfoto's aan, bijvoorbeeld van de beroemde disneyland railroad! Hunerbein ben ik vroeger ook geweest, van duitse winkels vind ik meestal dat ze hoge prijzen vragen! Een bezoekje aan Houten of Eurospoor kan je een boel korting opleveren, wel bij een betrouwbare handelaar kopen!