vrijdag 25 oktober 2013

Parc des Felins


Dit bericht is niet geschikt voor kattenhaters!Vlak bij Parijs is het Parc des Felins, een park voor katachtigen!Een zeer ruim opgezette dierentuinwaarbij een 'hok' voor de grote katten soms 2 voetbalvelden groot is.Afhankelijk van het tijdstip en het weer is er geen kat te zien,wij hadden echter geluken hebben toch heel wat leeuwen en tijgers gezien!Het park is ingedeeld per continent,waarbij ik eerlijk gezegdniet veel verschil zie tussen de Aziatische tijgers en leeuwen,en die uit Afrika. 
Het meest indrukwekkend vond ik de witte tijgers,zo'n 6 stuks in een hok van minimaal 4 voetbalvelden groot.Ze kwamen nieuwsgierig de bezoekers bekijken,een indrukwekkend schouwspel.Mochten jullie dus in de regio Parijs een dag willen vullen met iets andersdan Eiffeltoren of Disneyland: een dagje Parc des Felinsis naar mijn mening zeer de moeite waard!Hachelijk?

6 opmerkingen:

Max Roodveldt zei

Fraai - dank voor de tip.

Sjoerd zei

Een aanrader, zondermeer. En mooie foto's ook.

Paul zei

Ik ben geen kattenhater noch een kattenliefhebber, maar dit zijn gewoon prachtige beesten.

Renesmurf zei

Ik vind niet dat deze dieren in gevangenschap horen te leven, maar afgezien daarvan zijn het wel prachtige beesten!

Kattenliefhebber of niet, ik vind ze qua stoerheid toch meer hebben van honden.

FRANK103 zei

@Max: graag gedaan!
De site van het park is:
http://www.parc-des-felins.com/fr/

@Sjoerd: bedankt!

@Paul: het zijn indrukwekkende dieren, helemaal als ze op 3 meter afstand van je zitten met alleen een hekwerkje ertussen.

@René: in dit geval probeert de eigenaar van het park door deze dieren te laten zien geld op te halen voor hun soortgenoten in Afrika en Azië. Zo proberen ze er voor te zorgen dat er ook genoeg in het wild kunnen blijven leven, wat lastig is door stropers en de steeds groeiende wereldbevolking.

De leeuwen lijken zeker op een roedel honden, tijgers, panters en andere grote katten leven alleen.

francky spruytte zei

gelukkig hadden ze al gegeten toen jullie er aan kwamen anders zou dit inderdaad heikel geweest zijn.