maandag 2 december 2013

De ijsheilige


Zaterdag stond Elise al om 09.00 op het ijs van de ijsbaan voor de wekelijkse schaatsles.Die les werd ruw onderbroken toen er een bekende bisschop op de tribunes werd waargenomen.Massaal werd door de jeugd naar de bisschop en zijn vrolijke zwarte helpers toe geschaatst, terwijl dezen hun (klap)schaatsen onder bonden.Daarna reed de heilige, in wie jullie vast Sint Nicolaas herkennen, enkele rondjes over de schaatsbaan,met in zijn kielzog vele jeugdigen en een aantal zwarte pieten.Dat Sint Nicolaas zich niet hoeft te schamen voor zijn schaatsprestaties was ook snel duidelijk,de Sint kon zich op het ijs uitstekend redden!Wat trouwens ook gold voor de zeer populaire zwarte pieten.Uiteraard moest er na het vertrek van de Sint toch nog even gelest worden, maar of de jeugdigen nog echt geconcentreerd bezig waren?Het is hachelijk!

7 opmerkingen:

francky spruytte zei

en niemand die bij de sint op schoot ging ? Heeeel erg hachelijk !

FRANK103 zei

@suske: dat gaat niet echt gemakkelijk op de ijsbaan, het was een ijsheilige die er aardig de vaart in had, er werd niet gezeten door de sint, op schoot ging er niemand!

Sjoerd zei

Dat heeft die sint snel geleerd op de korte periodes die hij hier vertoeft.

Albert y Mara fotoblog zei

Zo zie je maar weer, Sint is van alle markten thuis en jij hebt een mooie ijsgladde reportage gemaakt. Fijne sinterklaasavond met de familie. Zijn er nog lootjes getrokken? Salu2 Albert

FRANK103 zei

@sjoerd: heiligen leren snel!

@albert: jaja, de lootjes zijn getrokken en dat deel van sint nicolaas hebben we afgelopen zaterdag al gevierd, wat zoals ieder jaar een groot succes was! Ook is zaterdag de goedheiligman bij mijn ouders langs geweest, tot grote vreugde van onze jongste kinderen, en eigenlijk ook van de rest van de familie, want sint en zijn pieten maken er altijd iets leuks van!

www.brillie.nl zei

Je gelooft zeker ook nog in een genie die de aard deed ontwikkelen?

FRANK103 zei

@brillie: ik zou niet weten wie jij bedoelt met genie, laat staan welk beeld je hebt bij ontwikkelen. Ik ben persoonlijk meer van de oerknal en van Darwin, met goden heb ik niks.