maandag 3 februari 2014

Gevaar op de weg.....


Tegenwoordig mag je met 17 jaar al autorijlessen volgen, en dat wilde Lisanne erg graag.Iedere week één of soms twee lessen, theorie-examen in december, en dan was vandaag de grote dag, het praktijkexamen.De examinator was ervan overtuigd dat Lisanne goed kan autorijden,geen gevaar op de weg is achter het stuur van een rijdende automobiel, zodat ze dus geslaagd was.Die mijlpaal hebben we uitgebreid gevierd, wel heb ik de sleutels van mijn automobiel goed verstopt,je kan het immers overdrijven!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Binnenkort heeft ze de reserve sleutels op zak en kun jij lopen...

Paul zei

Laat haar zoveel en zo vaak mogelijk rijden, om ervaring te krijgen. Mijn oudste dochter is afgelopen zomer geslaagd, maar krijgt vanwege haar studie in Enschede te weinig gelegenheid om te rijden. Als ze in het weekend thuis is en we ergens heen willen, proberen we haar zoveel mogelijk te laten rijden. Ze is echter wat onzeker en wil meestal niet.

Paul zei

En natuurlijk de felicitaties voor Lisanne. Mijn jongste (ook Lisanne) is inmiddels ook met de rijlessen begonnen.

FRANK103 zei

@sjoerd: spijt komt altijd te laat!

@paul: bedankt, en ja, we zullen haar veel laten rijden, ze moet wel tot ze 18 is met iemand ernaast rijden (geregistreerd bij de rdw). Ik had vooral ritjes naar harlaar en naar de treinenbeurs in gedachten.....

Gert zei

Ik dacht eerder aan ritjes tijdens de uitwedstrijden. Heb je meteen ene reden om mee te gaan ;-)

www.brillie.nl zei

Dat gaat papa geld kosten een eigen auto... heerlijk.Ik heb mijn dochter ook een auto gegeven. Had ze wel na een maand al in de prak zitten, dat wel weer.

FRANK103 zei

@gert: is zeker een optie, maar dan moet ze naar mijn idee wel eerst wat meer rijervaring opgedaan hebben

@brillie: ik vrees dat onze bankrekening het niet trekt om haar ook een eigen auto te gaan geven, ze zal in onze auto rijervaring op moeten doen!

francky spruytte zei

in ieder geval een dikke proficiat voor haar rijbewijs.

Albert y Mara fotoblog zei

Haar ouders hebben vast de rijlessen betaald, zoals wij dat ook gedaan hebben bij onze beide zoons. Een eigen auto hebben wij niet aan kunnen schaffen. Mijn auto werd meestal door de heren gebruikt. Voor mijn Honda CRX was dat een kleine Rover. Wat hebben ze daar een plezier mee beleefd. Groetjes Mara

FRANK103 zei

@Suske: bedankt!

@Mara: Lisanne zal hier ook wel regelmatig een auto mogen lenen, maar tot ze 18 is moet ze met begeleiding rijden, bijvoorbeeld naar neef Erik of naar meneer Harlaar. De auto vol met teamgenootjes lijkt me een stapje te ver!

Finger2 zei

Van harte gefeliciteerd. Op naar een hoop veilige kilometers.