zaterdag 3 mei 2014

Naar het Archeon


Het grut is vrij van school en dus had ik een boeiend uitstapje naar het Spoorwegmuseum gepland.

(schilderwerk in de prehistorie)


Daar had het grut echter niet bijzonder veel zin in, ze wilden zelfs liever naar de tandarts, hoewel we geen afspraak met de tandarts gemaakt hadden.Als alternatief had ik een beezoek aan een dierentuin bedacht, ook daar liep men niet warm voor, hoewel de tandarts op dat moment niet meer genoemd werd.Dan was het Archeon in Alphen aan de Rijn ook een optie, waar men belangrijke ontwikkelingen in de afgelopen duizenden jaren toont,

(handenarbeid in de moestuin)ik noem voor jullie de uitvinding van brons, koper en ijzer, het vuur, wiel, kolen, een combinatie die uiteindelijk heeft geleid tot de stoomlocomotief.

(Romeinse soldaat bij de poort)


Over deze uitvinding heeft men wel vrij lang gedaan, maar doet het Archeon wel haar best dit goed uit te beelden.

(Dokter in de Middeleeuwen)


Eigenlijk ontbreekt alleen een werkende stoomlocomotief in het Archeon,een gemiste kans om het niveau toch tot eenzame hoogte te doen toenemen!

(Stoofvlees in het klooster)


Goed, uiteraard hebben we een authentieke middeleeuwse maaltijd genuttigd.

(Middeleeuwen: armbandjes maken van vlas)


We zijn naar de vogelshow geweest waarvan ik weer een teveel aan kiekjes heb geschoten,maar waarvan ik er deze keer niet teveel van ga laten zien.Hoewel we over hoeveel plaatjes teveel iswel eens van mening kunnen verschillen.Ter afsluiting zijn we naar het gladiatorengevecht geweest,ook een leuk maar niet te langdradig spektakel.Een bezoekje aan het Archeon

(Middeleeuwen: les in zwaardvechten)


is toch zeer de moeite waard!Zelfs als je er alleen naar toe gaat om selfies te maken van een big!Hachelijk?  

11 opmerkingen:

Ad zei

He, je was in de buurt. Ik ben momenteel ver van huis.

Renesmurf zei

Je moet er van houden. Toch geef ik de voorkeur aan kleur, hoe zwart die tijd ook was.

FRANK103 zei

@ad: het kan zijn dat ik in de buurt was, maar was dat omdat je ver van huis was of niet?

@rene: ja, je moet er van houden, de foto's zijn uiteraard origineel in kleur, ik vond ze in zwart wit ook leuk om te laten zien. Volgende keer weer in kleur!

Albert y Mara fotoblog zei

Een echte mei-vakantie-reportage van een vader met nog schoolgaande kinderen in huis. Wat zullen we nu weer eens gaan doen met de kids. Je hebt me wel op een idee gebracht om hier eens naar toe te gaan in de zomervakantie met de kleinzoon. Er zitten hele leuke foto's tussen. Salu2 Albert
P.S. Deze opa wil met jou wel eens mee naar het NSM.

Albert y Mara fotoblog zei

Heb jij een Museumkaart Frank?
Salu2 Albert

FRANK103 zei

@albert: het is zeker leuk om er met je kleinzoon een dagje naar toe te gaan, in de vakantieperiodes en op speciale weekenden is er meer te doen in archeon dan tijdens de overige weken, ik raad je aan de site van archeon goed te bestuderen. De online kaarten zijn ook flink goedkoper dan aan de kassa.

Ik heb op dit moment geen museumjaarkaart, de oude is net verlopen. De komende weken zijn de weekenden ook al gevuld, maar daarna wil ik best een keer afspreken voor een bezoekje aan het spoorwegmuseum, want het grut krijg ik toch niet mee.

Met vriendelijke groet

Frank

Sjoerd zei

Authentieke maaltijd met Remia uit een plastic tuutje... Foei.

www.brillie.nl zei

Vroeger zagen we ook in alle kleuren. Waarom dat zwart wit? Immers als je echt aan de tijd wil aanpassen moet je geen plaatsjes posten. Immers foto's waren er toen nog niet.

FRANK103 zei

@sjoerd: ja, helemaal authentiek is het niet!

@brillie: ik wilde de sfeer beïnvloeden, het gevoel van oud oproepen, maar een foto weblog zonder foto's dat gaat ook niet. Keuze's maken valt niet mee!

francky spruytte zei

jaren geleden waren wij daar ook en toen heb ik de kans gehad om middeleeuws zwaardvechten met hedendaags kobujutsu te vergelijken ende uit te testen,

FRANK103 zei

@Suske: en was het wat, dat zwaardvechten?