zaterdag 21 juni 2014

De bruiloft


Zit ik met een goed boek in de tuin, hoor ik verderop in de straat muziek. Natuurlijk ben ik geheel niet nieuwsgierig, ik ben niet direct opgesprongen uit mijn stoel om te gaan kijken.Ik heb zeker 30 seconden gewacht en bedacht toen dat ik eens moest kijken of er nog recent door een of andere vogel op mijn auto is gepoept.Uiteraard heb ik wel even de camera meegenomen,  je kan immers zomaar iets weblogwaardigs tegenkomen toch? Het was dus een traditionele Turkse bruiloft, waarbij de bruidegom de bruid komt ophalen.Daarbij hoort muziek en dansen, jullie kunnen op de kiekjes zien dat de Hollandse dames direct mee zijn gaan doen met de Turkse dames.Dan wordt een toneelstukje opgevoerd bij de voordeuren mag de bruid tegen betaling binnen worden opgehaald door de bruidegom.Daarna gaat het bruidspaar naar de trouwauto,en na een aantal minuten vertrekt men naar de feestlocatie.Erg leuk om eens te zien, om jullie de sfeer te laten proeven heb ik een kort filmpje gemaakt.


Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat is eens wat anders dan met de trein naar het werk gaan. Het ziet er heel kleurig uit.

Renesmurf zei

ja, leuk zeg! Die gaan vast een gezellige avond en tijd tegemoet. Af en toe zie ik alhier wel eens een limousine en mensen in nette kledij.
Maar zo met vlaggen ken ik niet.

FRANK103 zei

@sjoerd: het was een bijzonder vrolijk gebeuren!

@rene: de mensen zijn trots op hun Turkse afkomst, dat laten ze zien met hun vlaggen. Ik vind dat verder uitstekend, daar stoor ik mij niet aan.

francky spruytte zei

hachelijke muziek maken die mensen !

FRANK103 zei

@suske: zeker!

Anoniem zei

Prachtige reportage!
Leuk omdat ook eens mee te maken.
Feestelijke groet,

Albert y Mara fotoblog zei

Weer eens wat anders dan een Nederlandse bruiloft. Fleurige en vrolijke reportage. In Spanje al een paar keer een huwelijk meegemaakt en dan gaat het er ook heel anders toe. Ook eens in Marokko en toen duurde de bruiloft wel drie dagen. De vierde dag vlogen we terug naar Málaga vanuit Melilla en we waren allebei kapot.
Salu2 Albert

www.brillie.nl zei

Schandelijk, dat hoeft de buurt toch niet te zien. Terug naar Italia met deze gasten.

FRANK103 zei

@rob: dat vond ik ook!

@Albert en Mara: door de feestelijke muziek hing er een erg leuke sfeer, maar als je daar 3 dagen in zit is dat vast heel vermoeiend!

@brillie: de buurt vond het juist erg leuk, zie de Nederlandse buurvrouwen op de foto die mee zijn gaan dansen. ik vermoed dat de buurt meer van dit soort feesten wil, er gaat dus helemaal niemand naar Italië, Geert! Ehhhh, Brilie!