vrijdag 12 september 2014

Over bos champignons


De woensdagmorgen blijft de racefiets in de schuur, er moet gewandeld worden in het bos.Dit jaar rust er een vloek op het fietsen, die loopt van een botsing naar zware regenbuien bij elke fietstocht waarvoor we dit jaar ingeschreven hadden,en waar we dus niet aan mee gedaan hebben!Bij elke wandeltocht breekt door onverklaarbare oorzaak de zon door,Eigenlijk moet ik dus noodgedwongen door het bos banjeren.De telefoon is mee bij de boswandelingen, en kunnen er weblogwaardige kiekjes geproduceerd worden.De oplettende bezoeker van dit blog ziet vooral dat ik de diverse soorten paddenstoelen digitaal heb vastgelegd,en het is ook duidelijk dat de ene paddenstoel de andere niet is.Of ze eetbaar zijn, of het om echte champignons gaat die met een passend sausje uitstekend naar binnen te werken zijn,Joost mag het weten.Ik waag mij niet aan onbespoten en op natuurlijke wijze bemeste groenten!Jullie weten vast dat de NS dit jaar 175 bestaat, er staat al een uitje op de kalender genoteerd.Daarbij hoort ook dit postzegelvel, die ik bij wijze van uitzondering aan de modelspoor verzameling heb toegevoegd.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Ad zei

Ik vind die foto met de vorm van natuurlijke bemesting behoorlijk shockerend op een weblog, dat normaal gesproken bol staat van illustraties van eenvoudige, doch voedzame maaltijden. Doet de scribent dit om te shockeren? Ik vind het hachelijk!

FRANK103 zei

@ad: het is de cirkel van het leven, van appelboom die appels groeit door de natuurlijke bemesting, de appels die tot appeltaart verwerkt worden in een oven gestookt met appelbomenhout, de appeltaart die door ons via mond, maag en darmen weer verwerkt wordt tot natuurlijke bemesting die de volgende appelboom en haar appels laat groeien. In een -enigszins drollige- foto zie je dus de essentie van het leven. En dat op een zaterdagmorgen!

Renesmurf zei

Een bult stront op een weblog, heerlijk, beter dan slagroom! En de padestoelen zou ik sowieso afblijven, lekker laten staan!

FRANK103 zei

@rene: die paddestoelen koop ik bij de buurtsuper en dat er een boel shit op dit weblog te zien is, dat is een open deur!

francky spruytte zei

wilt u aub laten weten via deze blog welke paddenstoelen heikel zijn en welke niet. Kwestie de riksha niet onnodig te vervuilen,
fijne groet !

Sjoerd zei

Ik mis een karige maaltijd, of was dat die bruine vlaai...

FRANK103 zei

@suske: bij paddestoelen, maar ook bij andere etenswaren, altijd letten op de uiterste houdbaarheidsdatum, is die overschreden, dan wordt het heikel!

@sjoerd: er was helaas geen weblogwaardig maaltijdelement, geen appeltaart, geen hamburgers, geen vette friet, helemaal niks. Dat wandelen in het bos is niet steeds zo leuk als ik het hier probeer te laten klinken!

www.brillie.nl zei

Mooie postzegels. Kan je eindelijk mij een kaartje sturen.

Albert y Mara fotoblog zei

Heerlijke Hollandse herfstfoto's met al die paddestoelen. Het postzegelvelletje had je bij ons al gezien neem ik aan. Hoeveel moest je nu betalen voor één velletje?
Met spoorse Groeten Albert

FRANK103 zei

@Brillie: ik heb de postzegels al op mijn beeldscherm geplakt, maar de e-mail wil niet verzonden worden!

@Albert: ja, het is hier volop herfst! Het velletje was 6,40. Dat valt nog wel mee toch?