zondag 2 november 2014

De Triton


Er lag een tweede schip in het dok,waarvan één motor (thruster) ergens op de zeebodem ligt.Dat vaart dan heel belabberd,zodat het schip nu in het dok ligt voor een nieuwe motor.En als hij dan toch in het dok ligt, dan kan een nieuw laagje verf toch geen kwaad?Nu alleen het dok zelf nog maar eens een fris kleurtje geven?Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Als je zo'n motor verliest krijg je dan geen gat in dat schip... Zo maar een vraag die bij mij opkwam.

FRANK103 zei

Hoi Sjoerd, goede vraag! Ik denk dat het zo ontworpen is dat er geen gat kan ontstaan, dat de aandrijfas van schip naar het grote rotor het zwakke punt in de constructie is en dat deze zonder teveel schade af kan breken.
Groetjes, Frank

francky spruytte zei

wel indrukwekkend als je zo'n schip op het droge ziet. Het grootste deel zit anders onder water,

FRANK103 zei

@suske: een schip in het dok is heel indrukwekkend, er zit toch ook altijd een heel stuk onder water, dat is nu goed te zien!

Renesmurf zei

Ja, als je er toch bent, dan ook maar meteen even goed kijken! Interessant en indrukwekkend, wat mensen toch wel allemaal kunnen.

www.brillie.nl zei

Een schroef, niet de hele motor. Dat lijkt mij te dol. Zeg maar Heikels. En helemaal niet van deze tijd om zulke getallen te laten overschrijven niet niet te lezen zijn.

Albert y Mara fotoblog zei

Dit is te technisch voor mij. Wel mooie foto's Frank. Salu2 Albert

FRANK103 zei

@rene: ja, je kijkt er je ogen uit!

FRANK103 zei

@brillie: de thruster is afgebroken, de motor zit echter in het schip. De aandrijving loopt via diverse assen naar de thruster. Ehhh, nummers invoeren? Toch niet bij dit weblog?

@albert: toch maar weer over op treinen?

www.brillie.nl zei

Ja zeker wel. Ik moet bewijzen dat ik geen robot ben. Nu weer 269.

FRANK103 zei

Hoi Brillie, ik heb geen beveiliging aangezet, ik weet niet waarom jij daar tegenaan loopt. Jouw blog kan mijn pc helemaal niet laden, er is dus iets fout!