woensdag 31 december 2014

Vuurwerk?


Het was een moeilijke keuze, geld uitgeven aan vuurwerk of aan een paar mooie bouwdozen voor de spoortafel.Dat vuurwerk is binnen 30 minuten weg, alleen al het deskundig plakken van een paar bouwdozen levert vele avonden plezier op!Dus heb ik een bezoek gebracht aan meneer Harlaar in Badhoevedorp, voor een paar nuttige aankopen!Eerst heb ik een braakliggend stuk grasveld voorzien van een hekwerk,zodat de daar geparkeerde koeien niet zomaar meer het spoor of de weg op kunnen lopen.De vraag waarom daar een stukje weiland ligt waar koeien op staan zal ik direct beantwoorden, ze kunnen daar zo de veewagon ingeladen worden richting slager.Vervolgens heb ik de markt voorzien van een stalletje waar men drank verkoopt, in eerste instantie is deze geplaatst naast de kiosk van het kasteel.Echter de kasteelheer vond de concurrentie met zijn kiosk ongewenst, bovendien vielen dronken lieden die twijfelachtige liedjes zongen zijn kasteelbezoekers lastig.Dus werden de drankstalletjes verplaatst naar de andere kant van de kasteelbier-brouwerij, op de parkeerplaats waar ook de asperge en aardbijenstal te vinden zijn.Met een paar biertafels en een grill met worsten en schnitzels is het daar een gezellige bende aan het worden.Mocht ik nu op een modelspoorbeurs tegen een Tiroler hoempapa orkest aan lopen dan begrijpen jullie waar ik die ga plaatsen!De derde aankoop is een tweesporige locloods, deze zal over de twee achterste opstelsporen geplaatst gaan worden bij de draaischijf.Dan kan ook deze hoek van de spoorbaan iets verder afgewerkt worden.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

De Faller kiosk was het eerste huisje dat mijn vader in 1958 voor mijn modelbaan in elkaar zette.
Spoorse nostalgische groeten Albert

FRANK103 zei

@albert: sommige bouwdozen zijn inderdaad tientallen jaren te koop, meestal wordt alleen de verpakking gemoderniseerd. Want waarom zou je veranderen wat goed is?

Spoorse groetjes

Frank

Sjoerd zei

Nou vraag ik me alleen af waarom die zekering bij die koeien ligt

FRANK103 zei

@sjoerd: goed gezien! Die zekering dient doorgaans als lading in een open wagon, in dit geval dient hij een uur als ondersteuning van het hek, tot de lijm droog is. Hachelijk?

francky spruytte zei

een video met dronken lieden die twijfelachtige liedjes zingen zou hier op zijn plaats zijn. Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: dat filmpje is er, alleen wordt het geweigerd door joetjoep, wegens hachelijk gezang. En ik zing nog wel zo mooi!

Renesmurf zei

Ja, het leven bestaat grotendeels uit keuzes maken, en morgen weer!

Ad zei

Ik denk dat je een goede keuze hebt gedaan tgv de bouwdozen. De spoorbaan heb je het hele jaar plezier van. En met de inrichting van de zolderbaan komt het nu helemaal wel goed. Ik vind de plaatsing van de koeien wel wat hachelijk; als dat maar geen (model)dierenactivistenprotest op de been brengt.

FRANK103 zei

@rene: ja, zolang geld en tijd schaars is moeten we keuzes maken.

@ad zolang de koeien op de spoortafel van plastic zijn lopen ze geen groot risico, er is ook op onze zolder geen slager of slachthuis te vinden. Een bierbrouwer en bierfeest wel, dat is nu eens hachelijk!

MarcStouten zei

Uitstekende keuze!!!!

lionel lines fan zei

Ten eerste de Beste Wensen voor 2015, opdat we hier mooie spoorse zaken mogen zien.
Ten tweede; goede keuze! Hier in de straat was het dit jaar ook minder, alleen de rietendaken-legger vuurde er nog vol op los.
Ten derde; vrolijke boel daar met dat kasteelbier. Is er ook een Fastfood-gelegenheid in de buurt? Lijkt mij gelet op de voorkeuren van de bouwer noodzakelijk.
Groet
Eggo

Ad zei

Frank, een Metzgerei hoort er toch wel op de zolderbahn. En op zo'n Bierfest worden ook Schlagers gezongen. Hachelijk?

FRANK103 zei

@marc: bedankt!

@eggo: jij en jouw familie ook de beste wensen. De spoortafel is inderdaad voorzien van een mcdonalds, een bouwdoos van vollmer. Zie http://frank103.blogspot.nl/2011/06/smakelijke-bebouwing.html
Dat naast het mcdonalds rijtuig (van Hag) dat regelmatig Valkensteen aandoet.

@ad: ik heb een stapel boewdozen in de voorraadkast liggen, een seinhuis, molen de kat, meerdere grachtenpanden, een garagebedrijf. De spoortafel is te klein of de verzameling te groot. Hoe dan ook, ergens moet ik een grens trekken. Het hoempapa-orkest en de tiroler holzhackerbuben daar maak ik plaats voor. De klanten voor de metzgerei ga ik naar elders verwijzen. Anders blijven de katten ook op de spoortafel zitten. Heel hachelijk!

FRANK103 zei

Boewdozen is natuurlijk bouwdozen. Stomme lui, die programmeurs van Appel, dat had hun spellingscontrole er toch direct uit moeten halen!

Paul zei

Mij lijkt het praktischer als je de loc op de brug van de draaischijf plaatst ipv ernaast

FRANK103 zei

@Paul: je reactie is tegengehouden door het spamfilter, maar daar let ik wel altijd op!
Je hebt het goed gezien, bij de draaischijf zijn te weinig 'parkeerplaatsen', vooral door de beperkte ruimte. De 4900 heeft een paar rondjes gereden op de baan en is toen haar plek in de vitrinekast kwijtgeraakt, ze mag nu tijdelijk rusten in de kuil van de draaischijf. De tweede vitrinekast is gekocht, binnenkort mogen meerdere stoomlocs daar naar toe verkassen.