zaterdag 25 april 2015

Adieu Targa Florio 3

Het Targa Florio circuit van Marc S., die hier trouwens niet genoemd wil worden, bestaat al 2 jaar, en dat is, zoals de kenners ongetwijfeld zullen beamen, heel erg lang. 
Te lang zelfs, zodat na een laatste poetsbeurtnog één race gereden zal worden voordat de Bosch of Black en Dekker zaagmachines dit circuit tot handzame pakketjes afval zullen verwerken.Voor die race had Marc de snelle coureurs Marc2, Jesper, Martin en JW uitgenodigd,voor het (deskundige!) sloopwerk mocht ik de zesde positie innemen.Tijdens de eenvoudige doch voedzame maaltijdliet Marc zien hoe zijn nieuwe circuit, Targa Florio 4, eruit zal gaan zien.Een eerste race verwachten we al vóór de pinkster te kunnen rijden!Van de 6 aanwezigen werden 3 teams gemaakt van 2 rijders, ik werd gekoppeld aan de wereldberoemde slotracecoureur JW, die hier graag genoemd wil worden en die bekend is van de site racebaaninfo (links bij de links) en auteur is van het onovertroffen Racebaanboek.De andere koppels waren Marc 1 en 2 en Jesper en Martin.Over de races ga ik het niet hebben, die gingen voorspoedig maar niet voorspoedig genoeg.Krachtvoer halverwege de race hielp ons uiteraard wel,maar helaas de tegenstanders ook.Na 3 keer 40 minuten racen werd met behulp van moderne hulpmiddelen de eindstand berekend,JW en ik kwamen enkele rondes tekort voor de eerste plaats (en ook voor de tweede plaats).Met een, zoals gebruikelijk, afschuwelijk langdradig filmpje,
sluit ik dit bericht over een zeer geslaagde slotraceavond af.Hachelijk?

16 opmerkingen:

Sjoerd zei

Jij, laatste, dat kan toch niet, dat wordt nog veel oefenen voor de pinksteren.

Renesmurf zei

Ik ben altijd tegen sloop, want het voelt dan allemaal zo nutteloos!

FRANK103 zei

@Sjoerd: dat is zeker! Gelukkig was de achterstand niet zo groot.

@René: onderdeel van de hobby is elke paar jaar een nieuw circuit maken. Anders zou je maar 1 circuit mogen maken en het nooit mogen vervangen door iets anders?

gerdaYD zei

Jullie weten beslist twee passies goed te combineren: die van de schaalmodellen én die van het lekker tafelen!

MarcStouten zei

Hee Frank103 weergaloos verslag. Het was erg gezellig! Marshall was een veelgeroepen noodkreet haha. Baan is nimmdels plat en afgevoerd bij gemeentewerf. De nieuwe mdf platen liggen inmiddels klaar. Of ik Pinksteren ga halen weet ik niet. Teveel wieler wedstrijden in mijn programma!!

Ad zei

Frank, waarom iets afbreken als het goed is? Toch wel jammer van al dat werk. Ik ben al zo'n 7 jaar aan het bouwen en langzamerhand beginnen de contouren duidelijk te worden. Ik vind dit bewonderingswaardig en van een ijzingwekkend tempo. Knap!

FRANK103 zei

@gerda: eigenlijk kan ik nog meer combinaties met eten bedenken, veel meer trouwens. Hachelijk!

@marc: als jij met de snelheid waarmee je fietst aan het nieuwe circuit begint is dat nog voor pinksteren klaar! Maar haast je niet, de zomermaanden wordt er toch niet geraced!

@ad: aan een circuit worden andere eisen gesteld dan aan een spoorbaan, er zijn altijd wel wat verbeterpunten. Sommige bochten zijn te makkelijk, bij andere bochten raken de auto's elkaar, zo is er steeds iets!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ik lees hier dat je nog heel wat meer combinaties met lekker eten kan maken, benieuwd wat die zijn hoor hihi. Maar wat ik zeker en vast hoop dat jij er, in combinatie met de nieuwe week ook iets lekkers kan van maken!

Albert y Mara zei

Lekker snoepen, of is het lekker eten Frank, combineer je mooi met de racehobby. En wat betreft John en Renemurf, die mopperen keihard op ons vorstenhuis, maar ...... vinden het wel weer plezant dat ze een vrije dag hebben.
Grtz Mara

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Bedankt voor je reacties jongen en ik zal je zeker laten weten wanneer het uitgezonden wordt... als ik het niet vergeet tenminste want daar schijn ik een patent op te hebben *wink, big smile*

FRANK103 zei

@gerda: ik moet wel eea aan etenswaren kunnen inkopen, want voor zo'n uitzending ga ik wel even zitten!


@mara: mopperen mag, dat doe ik regelmatig zelf ook. En al ben ik het niet zo met de heren eens dat ons koningshuis afgeschaft moet worden, het nut vind ik ook beperkt. Hachelijk is het!

francky spruytte zei

slopen is één van mijn specialiteiten. Dus als je me nodig hebt stuur je maar een postduif die vliegt op uw krachtvoer zoals te zien is op deze foto's.

FRANK103 zei

@suske: helaas ben je te laat, het circuit is zaterdag morgen al gesloopt, een nieuw circuit is in aanbouw.

Albert y Mara zei

Maar laat het Koningshuis voor de mensen die er wel van houden, gewoon laten bestaan Frank. Dat is nog altijd de meerderheid in Nederland.
Grtz Mara

FRANK103 zei

@mara: ik vind het uitstekend! Liever een koningshuis dan figuren als Berlusconi. ..

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Bedankt voor de tip en de link, ik kende het niet dus je hebt een gat in mijn cultuur gedicht!