donderdag 30 april 2015

Over wandeltochten, treinen en trams


Wie denkt dat een dagelijkse treinreis maar een saai gebeuren is,die heeft volgens mij ongelijk!Naast de diverse bezienswaardigheden (een trein...) zijn ook de luchten de moeite waard.Zelfs bij dikke mist!Zo'n Amsterdamse Tram ziet er in de mist toch heel anders uit dan overdag!Nu we als bezitters van moderne telefototoestellen toch voortdurend met een opnameapparaat rondlopen, wil ik het ding ook regelmatig gebruiken om kiekjes te schieten.Zo zagen we vandaag tijdens de lunchwandeling deze oranje Ziggo Combino.Echt zo'n fotomoment waarbij je even los kunt gaan.Op de weg naar huis komt er ook geheel onverwachteen 189 voorbij denderen, de dag gepast afsluitend!Dat onze (te korte) stoptrein niet verder ging dan Wormerveer mocht echter de pret niet drukken!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Ad zei

Frank, wat zijn we in deze tijd van smartphones toch bevoorrecht. Jij signaleert wat spoorse exoten, deelt het met je blogaanhangers en die kunnen met hun apparaten overal en nergens spontaan reageren. Het zijn weer Frank-waardige plaatjes geworden. Zelfs de Ziggo-tram maakt mij enthousiast. Goed bezig Frank.

FRANK103 zei

@ad: ik zelf mis wel een smakelijke culinair verantwoord kiekje in dit weblogbericht. Maar het maken van een foto van de boterhammetjes met jonge kaas die ik van huis mee neem vind ik te gek. Dat zou zo'n bericht reduceren tot een truttig geneuzel waardoor de ervaren blogbezoeker zijn heil voortaan elders op het wereld wijde web zoekt.

Sjoerd zei

Aha, zelfs de trams komen hier aan bod...

FRANK103 zei

@sjoerd: de ene tram is een uitspanning waar de eigenaar een inspanning doet een eenvoudige doch voedzame maaltijd voor de bezoekers te bereiden, de andere tram is oranje, beiden zijn door mij hierom weblogwaardig bevonden. Hachelijk?

Ad zei

Frank. de kracht zit 'm in de afwisseling. De ene keer met culinair verantwoord kiekje, de andere keer zonder. Dan blijft het verrassend. Verandering van spijze doet eten, zeggen ze toch. Verder vooral doorgaan volgens eigen inzichten. Gewoon deurdenderen, om Normaal maar even te citeren.

Kees zei

Hoi frank, inderdaad het reizen per trein is helemaal niet saai, afgelopen zaterdag weer eens 10 minuten moeten wachten tussen woerden en Utrecht en daar na alleen maar drukte op de stations tot aan Alkmaar toe, omdat de nodige treinen uitvielen. Ja hoor weer een wisselstoring zo maak je eens iets mee hé. wel 'n leuk bericht van je met mooie foto's.
Gr. Kees.

francky spruytte zei

ik zie iedere dag treinen in het station aankomen en vertrekken, maar zelf ben ik nooit mee op stap. Penibel ?

FRANK103 zei

@ad: kennelijk gaat het onbewust, dat plaatsen van smaakvolle afbeeldingen. Of het niet plaatsen daarvan. Mysterieus!

@kees: het maakt het reizen per trein een avontuur dat je niet snel zal vergeten, dat ervaar je heel anders dan een comfortabele snelle rit met de auto!

@suske: ja, dat is heel hachelijk, ik zie niet alleen de treinen rijden op sloterdijk, ik reis er ook regelmatig mee!

Renesmurf zei

Ja, dat is allemaal bedacht en gemaakt en het zal vast allemaal wel bevallen. En het is leuk ook nog.

FRANK103 zei

@rene: dat doet het, dat is een waarheid als een koe!