zaterdag 2 mei 2015

Koningdag


Ieder jaar wordt hier de koningdag groots gevierd door middel van een zeer uitgebreide vuilnisverkoop.Uiteraard hebben we daar een blik geworpen, echter niet nadat we eerst een eenvoudig doch voedzaam ontbijt hebben genuttigd bij de plaatselijke McDrek.Je zult maar met een lege maag tussen de bergen afval door moeten lopen!Met veel moeite hebben we de ontelbare koopjes laten liggen, op weg naar de feesttent met levende muziek.Nadat we enkele tonen aangehoord hadden van dezebijna ervaren artieste besloten we maar weer huiswaarts te gaan.De gemeente heeft een container geplaatst waar de handelaren hun onverkochte zeldzame waardevolle hebbedingetjes veilig kunnen opbergen, om de gemeentereiniging een beetje te ontzien.Zo kwam aan een enerverende koningsdag ook weer een einde!Hachelijk?

18 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, zo`n container is een goed idee, hier laten ze het veelal op straat liggen. Dat is toch wat he.

FRANK103 zei

@rene: die container is inderdaad een goed idee, maar dreigen de zooi naar afrika te sturen vind ik minder, waar hebben die mensen daar zoiets aan verdiend? Hachelijk!

Ad zei

Culinair gezien een koningsdag topper, frontaal gepresenteerd aan het begin van dit blog. Een WOW-ervaring van de bovenste plank. Daarna een eenvoudig doch pakkend verslag van een eigentijdse manier van. koningsdag zoals deze overal ten lande al jaren wordt gevierd.. Geen dag van Oudhollandse spelen meer, .een nationale dag van recycling.

Sjoerd zei

Die Mcdrek is het enige positieve wat ik hier tegenkom, die moeten ze als eerste naar die arme afrikanen sturen...

FRANK103 zei

@ad: het bezoekje aan de mcdrek was het hoogtepunt van de koningsdag te noemen, de vuilnisverkopen zijn niet zo aan mij besteed. Oudhollandse spelen zijn er hier al jaren niet meer. Hoe anders was het in mijn jeugd, zo'n 100 jaar geleden, optochten en speurtochten op de fiets. En het vuilnis gewoon in vuilnisbak!

@sjoerd: als je gezien had wat er in die container gegooid werd, rotzooi! Dat ga je echt niet naar Afrika sturen!

Albert y Mara fotoblog zei

Overal hetzelfde Frank. Het betere spul is al verkocht op Marktplaats en daarom vinden zowel Mara als ik jouw benaming "Vuilnismarkt" 100% correct voor de naam "vrijmarrkt" op Koningsdag. Verder toch wel een beetje veel genoten van het weer neem ik aan?
Salu2 Albert

FRANK103 zei

@albert: het weblog is niet altijd een volledige of juiste weergave van mijn dag, we zijn bij de mcdonalds gaan eten op weg naar het bos, voor een leuke wandeling. Pas halverwege de middag zijn we naar de vrijmarkt geweest. Maar we hebben zeker genoten van het mooie weer!

francky spruytte zei

waar komt de traditie om op koningsdag rommel te verkopen vandaan ? Een penibele vraag ???

FRANK103 zei

@suske: goede vraag, ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Dat is afgelopen 25 (of 35) jaar ontstaan, daarvoor was er hier 's ochtends een optocht en s middags een speurtocht. Nadat Beatrix koningin werd in 1980 is de Koninginnedag veranderd, misschien is toen de vrijmarkt wel ontstaan.

gerdaYD zei

Voor de een is het vuilnis, voor de ander schatten op zolder hé en soms komt men een sinds lang begeerd item tegen. Knappe reportage Frank!
Ik ben er terug en kom van nu af aan weer regelmatig je blog onveilig maken hihi.

Albert y Mara fotoblog zei

Vandaag op Bevrijdingsdag 2015 heb jij ook een vrije dag? Ik kom je even groeten Frank en tot blogs.
Salu2 Albert

FRANK103 zei

@gerda: dat hangt toch wel een beetje van de vrijmarkt en het tijdstip af. De maandagmiddag lagen er geen waardevolle spulletjes meer.

@albert: ik heb inderdaad een vrije dag, en gisteren was ons kantoor ook gesloten, ik heb dus een lang weekend vrij, heerlijk! Jammer was wel dat ik vanmorgen al om 08.00 bij de tandarts moest zijn.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Jammer dat je niets waardevol op de markt vond, het zou leuk geweest zijn daar een paar miniatuurtreinen te vinden hé.
Bedankt voor je meevoelende reactie jongen en maak er een fijne, zo te zien zonnige dag van!

Albert y Mara fotoblog zei

Hola Frank, even OT: Doe jij op Hemelvaartsdag 2015 weer verkleed mee bij de Stoomtram Hoorn Medemblik?
Tot reply
Tramgroeten Albert

FRANK103 zei

@gerda: dat was leuk geweest, maar helaas heb ik nog nooit iets interessants voor de modelspoorbaan met de vrijmarkt zien liggen.

@albert: helaas gaan de mensen met wie ik vorige jaren daar rond heb gelopen geen van allen, ik sla dit jaar dus ook over.

gerdaYD zei

De spoorbaan ligt mijlen verder daarbuiten.
De kamer is vol vrolijk gepraat.
En toch hoor ik die ene trein die er slechts staat
minstens tien keer per dag fluiten.

De hele nacht komt er geen trein voorbij.
De hele nacht is stil van slapen en van kreunen.
En toch zie ik de rode gensters uit zijn schouw
en hoor ik zijn machines steunen.

Mijn hart is vol van vrienden en van jou.
Beter gezelschap vind ik nooit meer in dit leven.
En toch is er geen trein die ik niet nemen zou,
waarheen is mij om het even.
© Herman de Coninck

FRANK103 zei

@gerda: knappe spreker is die Herman!

robalberts zei

Zijn er geen vreet- en zuiptenten bij jullie vrijmarkt op Koningdag?

Zonnige groet,