zondag 10 mei 2015

Aankleding van de spoorbaan


Op een regenachtige zondagmiddag wacht de zolderspoorbaan op wat aandacht. Geknutseld moet er worden.Eerst de dieseltankplaat die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Die komt bij het bergstation, om de railbus te kunnen bijtanken als dat nodig is.De horde herten uit Dortmund mag grazen op de berg.Bij het kasteel worden de waakganzen gevoerd.De zoon van de ganzenhoedster jaagt achter een gans aan.Bij het station zijn twee werklui bezig het lange gras te kortwieken.Om te voorkomen dat de treinen daar straks last van hebben.Mooie treinen, zoals de poepdoos.Of de 101.Hachelijk?

14 opmerkingen:

gerdaYD zei

Fantastisch dat jij je spoorbaan van zo'n fijne attributen voorziet, dat maakt het geheel nog levendiger én reëler! Ik kan het me indenken dat jij daar op zolder heerlijke momenten beleeft Frank!

Sjoerd zei

Een mooie hobby, jammer dat er geen fastfood keten gevestigd is op de zolderkamer.

Ad zei

Die poepdoos en de 101 maken het blog deze keer weer helemaal af. Misschien nog ter aanvulling een videootje om de sfeer nog meer te kunnen ervaren. Je moet natuurlijk ook weer oppassen dat je de aanhangers van dit blog te goed bediend (gaan ze steeds meer vragen)

FRANK103 zei

@gerda: bedankt, en inderdaad is de zolder een zeer sfeervolle omgeving vol interessante spoorgerelateerde zaken, als spoortafel, boeken kast en meer!

@sjoerd: er is een mcdonalds gevestigd op de zolderspoorbaan! Een woonomgeving zonder fatsoenlijk restaurant, dat kunnen we de poppetjes van preiser en noch toch niet aandoen!

@ad: een blik van de snelweg achtig filmpje? Zal eens kijken of ik zo creatief ben....

lionel lines fan zei

Mooi die gras-maaiers, maakt je baan net weer wat levendiger.
Overigens in het echte leven vandaag ook grasgemaaid, maar dat terzijde. Regen? Vandaag? Ik heb buiten zitten spuitverven in de zon, heerlijke dag!
Groet
Eggo

Albert y Mara fotoblog zei

Je gaat me dit toch niet vertellen Frank: "Op een regenachtige zondagmiddag wacht de zolderspoorbaan op wat aandacht".

Zondag 10 mei was een stralende zondag, de zon scheen uitbundig. Bij jou niet?
Mara en ik hebben nog een stadswandeling gemaakt in Gouda.
De aankleding van je baan wordt steeds mooier in "jouw droomland".
Spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@eggo en Albert, nee, vandaag ben ik niet op zolder geweest, voetballen en moederdag, grut ophalen bij scouting, het was hier redelijk zomers weer! De foto's zijn van vorig weekend, het knutselen zelfs van 2 weken geleden. Dit weblog zal nooit een prijs winnen van meest betrouwbare en actuele blog. Hachelijk?

FRANK103 zei

Nb misschien was het knutselen trouwens ook vorig weekend.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank en ik hoop dat die het begin zal zijn van een even goede week voor jou!
OT: jij weet dus ook heel veel over tanks aan je reactie te zien... jij bent een echte bolleboos!

francky spruytte zei

Waarom geen geit ipv 2 werklieden ? Dat scheelt een pak euros.

FRANK103 zei

@gerda: we hoeven deze week maar 3 dagen te werken, dat klinkt zeker goed! Tankjes interesseren me wel, maar eerlijk gezegd weet ik er weinig van. De Leopard 2 hadden we in militaire dienst, neef Erik was zelfs lader (van het kanon) op zo'n ding. Bij oefeningen kwam je ze soms in het bos tegen, dat was dan geen fijne ervaring!

@suske: ik vrees dat zo'n geit in een onbewaakt moment de rails op loopt en dan jammerlijk aan zijn einde komt. Of nog erger, dat daardoor een van mijn kostbare zeldzame, altijd binnen gestaan en van oud vrouwtje geweest, lokomotiefjes, op brute wijze ontspoort. Met wellicht een krasje in de lak als schokkend resultaat. Nee, dan maar 2 mannekes die heel goed begrijpen op veilige afstand van mijn treinen te blijven. Voorzichtigheidshalve heb ik ze ook met een flinke klodder houtlijm vast geplakt.

Albert y Mara fotoblog zei

Dankzij Gerda ben jij nu een expert op het gebied van tanks. Grappig, en jouw antwoord is ook weer om te glimlachen. Ik heb vandaag lol met kleinzoon Viggo.
Dag Frank, Salu2 Albert

FRANK103 zei

@albert: ja, door Gerda loop ik weer een dag naast mijn schoenen, ik stuur haar wel een rekening voor de slijtage aan mijn sokken! Veel plezier met je kleinzoon, maken jullie er een leuke dag van!

robalberts zei

Wat mooi dat jij al het onderhoud zo goed hebt uitbesteed.

Het ziet er piekfijn uit.

Zonnige groet,