zondag 17 mei 2015

De spoortafel van neef Erik


Vanmiddag was het eindelijk zo ver, na maanden plannen, praten en opnieuw plannen,werd de eerste schroef (waren in de aanbieding....) in hout gedraaid voor de nieuwe spoortafel van neef Erik.Een tekening van de spoorbaan die we gaan bouwen kan ik niet laten zien, die is er niet.Tijdens de bouw gaat er nog van alles veranderen.Sterker nog, nu het eerste deel van de tafel gebouwd is, valt de omvang daarvan toch wel weer tegen,een spoortafel neemt toch altijd wel veel ruimte in beslag.De eenvoudige doch smaakvolle lunch veranderde daar weinig aan.Over het vervolg gaan jullie hier meer lezen, hoop ik.Hachelijk?

12 opmerkingen:

Ad zei

Dit proces is volkomen herkenbaar. Voor de Lokaalspoor-6-baan bestaat ergens op m'n computer ook een oer ontwerp. Gaandeweg evolueert zich dat en in het meest gunstige geval is aan het eind van de bouw nog iets te herkennen van het oorspronkelijke ontwerp. Eigen inbreng heet dat. Dat de plannen. altijd grootser zijn dan de beschikbare ruimte is ook zo'n punt. Modelspoorders lijden over het algemeen aan een gebrek van ruimtelijk inzicht, of een grenzeloos ruimtelijk optimisme.

Kees zei

Hoi Frank, veel succes met de planning en de bouw.
Groet Kees

gerdaYD zei

... en zoals het een goede spoorbaanbouwer betaamt gaat al dat puike werk weer met de nodige proviand gepaard hihi. Reuze benieuwd naar het resultaat Frank dus ik kom hier morgen weer piepen, of is het dan nog niet klaar?

Erik zei

http://wiki.3rail.nl/index.php/M%C3%A4rklin_M-Rail_Elementen

:)

Sjoerd zei

Iedere volgende zet is meestal op basis van een gewijzigd inzicht...

MarcStouten zei

Geen tafel gezien 😆

FRANK103 zei

@ad: Erik heeft minder ruimte op zolder dan hij zou willen, dat vergt veel van onze creativiteit!

@kees: bedankt!

@gerda: dit is een meerjarenplan, we zijn nu bezig met schaduwstation niveau 1. Pas als die klaar is kunnen we beginnen aan niveau 2. En daarna niveau 3. En daarna niveau 4. En dan pas zijn we bij het zichtbare niveau, met het station. Daarna komt er ook een bergstation.

@erik: heel goed !

@sjoerd: klopt!

@marc: het is geen snelle racebaantafel, de bouw gaat wel iets langer duren dan in jouw kelder. Maar er zijn poten gezaagd!

Renesmurf zei

Een mens is er maar druk mee! En alles begint met een eerste idee.

Ik hou niet van gedoe, en anderen smullen daar weer van!

MarcStouten zei

Da's de basis van een goede tafel!!

Albert y Mara fotoblog zei

Voor mij herkenbaar van "vroeger" in ons grote huis. Een treinbaan plannen en dan toch nog te groot, dus inkrimpen.
Mijn baan ligt stil. Ik ben te veel (8 maanden per jaar) in Spanje om daar nog tijd aan te besteden. Wel jammer, maar af en toe in de cabrio rijden is ook belangrijk.
Je snoept er weer aardig op los.
Spoorse groeten Albert

robalberts zei

Ik kreeg de volgende uitnodiging:
Modelbouwvereniging de Rijper Eilanden organiseert op zondag 31 mei 2015 een modelbouwdag in hotel De Rijper Eilanden.

Wij als Amsterdamse Modelbouwers Club doen die dag ook onze deuren open voor het publiek. Wij verblijven als club al enkele jaren op het terrein van het hotel.

Aanvang is 11 uur, tot een uur of 4 bent u van harte welkom. U kunt ons vinden op "zolder 2", volg de wegwijzers met "Amsterdamse Modelbouwers Club".

Ben jij daar al eens wezen kijken?

Vriendelijke groet,

FRANK103 zei

@rené: het knutselen aan de spoorbaan doen we ter ontspanning, als je het gedoe vindt zou ik er niet aan beginnen!

@marc: een goede treinentafel moet je over kunnen lopen, als er een orkaan komt moet je er veilig onder kunnen schuilen, dat begint bij het houtwerk.

@albert: wij zijn ongeveer 11 maanden per jaar thuis, het hele jaar op een paar vakantieweken na. Dan heeft een treinbaan een andere prioriteit. Maar ik denk dat ik in jouw geval in Spanje ook een kleine spoortafel zou bouwen, om lekker te kunnen knutselen. En ik zou een stapel treinenliteratuur meenemen!

@rob: nee, ik heb zelfs nog nooit van deze vereniging gehoord. Ik ben wel in Alkmaar, Purmerend, Zaandam , haarlem en Den Bosch naar een modelspoorvereniging geweest, maar nooit in Amsterdam. Ik ga kijken of ik hier naar toe kan gaan om te kijken.