donderdag 11 juni 2015

Komkommertijd?


Zoals ik hier afgelopen weken al een paar keer heb vermeld, het lunchwandelen (tijdens de lunch) staat in het teken van het spotten van reclametrams.


(De botsing tussen een motorrijder en deze tram heeft de motorrijder helaas niet overleefd, goed te zien is dat de motorrijder nog vlak voor de tram langs wilde rijden, wat dus niet is gelukt).

Op de site van het Amsterdamse Gemeente Vervoer Bedrijf (GVB voor de kenners) is te lezen dat er 10 reclametrams in Amsterdam rondrijden.Nu hadden we al een paar keer de groene Samsungtram zien rijden, echt fotogeniek heb ik die tot op heden niet op de foto kunnen zetten. Een toevallig passerende BBC First tram wel.En ook voor de Magnum tram hoef je niet veel moeite te doen (daar zijn er 4 van).Van die Magnum tram krijg je met dit warme weer wel weer honger,collega René, die hier graag niet genoemd wil worden, heeft mij op een gezonder alternatief getrakteerd, een grote zoetzure bom!Natuurlijk vertel ik hier heel smakelijk (bijna waargebeurd, dus volledig uit de zoetzure duim gezogen)dat we op de terugweg toch de Samsung tram hebben gezien.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het is in ieder geval beter dan wat die straatartiesten er van maken...

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik ben ook niet zo'n liefhebber van graffiti. Bij trams is dat trouwens een stuk moeilijker aan te brengen, die staan veilig in een remise.

Ad zei

Dus toch komkommertijd, eerlijk gezegd valt er momenteel weinig op (model)treingebied te melden.

gerdaYD zei

Vreselijk toch hé dat ongeluk? Natuurlijk zou je kunnen stellen dat het zijn eigen schuld was, maar het leven verliezen is vreselijk, door welke oorzaak dan ook. Daarom richtte men dat monument op mijn blog op, niet voor de overvliegende zeppelins, maar voor al al die levens die in die vreselijke oorlog verloren gingen, van welke nationaliteit de soldaten ook waren...

francky spruytte zei

Die roze vind ik toch maar een heikel imago hebben of is het penibel ?

Ad zei

Tas&vlag aan de stok! Iemand v/d familie 103 geslaagd? Gefeliciteerd 🎂!

FRANK103 zei

@ad: ik hoop het weblog na morgen een tijd te kunnen vullen

@gerda: tja, maar om nu bijvoorbeeld een standbeeld voor een jammerlijk omgekomen Duitse kampbeul neer te zetten vind ik niet kunnen. Hetzelfde vind ik eigenlijk ook voor een piloot van een vijandige legermacht. Hoe vervelend het ook is dat mensen dood gaan tijdens een oorlog.

@suske: het is maar een kleur, verkeersveilig omdat het zo opvalt.

@ad: ja, de middelste is geslaagd!

Albert y Mara zei

Je verwoordt wat wij dachten van dat monument. Prachtig vastgelegd deze GVB trams. Het weer werkte natuurlijk ook geweldig mee. Fijn weekend en hopelijk niet zoveel regen als vorige week.
Salu2 Mara en Albert