maandag 13 juni 2016

De luchtmachtdagen in Leeuwarden deel 4: propellors


Er was van alles te zien tijdens de luchtmachtdagen.Er waren de diverse straaljagers,zoals deze Mig 29 van een voormalig Oostblokland,die trouwens best een indrukwekkende luchtshow weg gaf.Er was een Duitse Eurofighter, een concurrent voor de Joint strike fighter.En er was een Belgische F16, die ik ook uitgebreid op de foto gezet heb,omdat wij deze maand tijdens het EK voetbal heel erg voor België zijn.Hup Rode Duivels!Dan waren er de diverse wentelwieken, zoals de Apache,die ook flares kan afschieten en over de kop kan, en de Russische Hind.En een antieke Catalinaen een Hercules transportvliegtuig.En dan eindig ik met de vliegtuigen die ik het meest indrukwekkend vind,de Spitfire en P51B Mustang uit de Tweede Wereldoorlog.Gerda merkt op dat oorlogsvliegtuigen ook veel leed kunnen veroorzaken, afhankelijk van de inzet.De omroeper bij de luchtmachtdagen was toch bij herhaling van meningdat ze vooral dienen ter verdediging van onze vrijheid.Hoe dan ook, op zo'n luchtshow vind ik ze fraai om te zien!.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik haak af...

FRANK103 zei

@sjoerd: nog één, morgen. Dan is het klaar!

Renesmurf zei

Dat heb je mooi vastgelegd, knap gedaan! Mijn complimenten.

FRANK103 zei

@rene: bedankt.

Albert y Mara fotoblog zei

Schitterend vastgelegd Frank. Vliegtuigen vind ik leuk om in te zitten naar en van Málaga. Dit is uniek al die beelden van jou. Ik heb genoten.
Salu2 Albert

Kees zei

Hoi Frank, al hou ik niet van al dat oorlogstuig,je hebt het prachtig in beeld gebracht.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@albert: dat is leuk om te lezen dat je genoten hebt van de foto's! Meevliegen met deze vliegtuigen lijkt mij minder fijn, dan kan je beter met een comfortabel lijnvliegtuig gaan!

@kees: graag gedaan Kees!

gerdaYD zei

Als er al geen kanon in de vliegtuigen zit, dan staan die toch op de grond en wel in de vorm van super canon telelenzen hihi. Heb jij er ook zo eentje dan, want je kon al die vliegtuigen precies van heel dichtbij fotograferen!

FRANK103 zei

@gerda: ik heb een Nikon D90 en een full frame 70-300mm lens, die dus door de cropfactor nu een 105-450mm lens is. Met de zonnekap erop wordt dat ook een groot ding, maar haalt het niet bij de toestellen op de foto's!

Paul zei

Spectaculair die italianen en britten met hun stuntteams. En Gerda heeft gelijk, die Spitfires en Mustangs zijn oorlogsvliegtuigen, maar ze zijn zo mooi.