maandag 23 januari 2017

Modelspoordagen Rijswijk


Met neef Richard ben ik zaterdag naar de modelspoordagen in Rijswijk geweest.De hal heette vroeger 'Darling Market', er waren allerlei Oosterse kraampjes en een groot plein met kraampjes waar allerlei soorten eten gehaald kon worden.Inmiddels heet het de Broodfabriek en is het een saaie hal geworden, de Oosterse kraampjes en de etenswarenkraampjes zijn verdwenen en het koffiepunt had geen koffie.Een belangrijk deel van de lol van enkele duizenden mannen van 40 en ouder was daardoor grondig verpest.We hebben noodgedwongen de meegebrachte etenswaren op het terras opgegeten.De op zo'n beurs aanwezige handel hebben we nauwgezet bekeken en vervolgens hebben we ons op de aanwezige modelspoorbanen gestort.Tussendoor hebben we toch nog een smerige kop koffie opgedronken en gekletst met Erik01,die hier trouwens niet genoemd wil worden.Bij de laatste banen die we bekeken hebben stond de erg fraaie spoorbaanvan het Venhuizer spoortje, mede gebouwd door Wim de Kok, een oud collega van Ries.Voor de verkiezing van de mooiste spoorbaan hebben we ook op deze baan gestemd.Op weg naar huis hebben we voor een kop koffie nog een tussenstop gemaakt bij de McDrek, zo was een nuttig bestede dag weer ten einde gekomen.De kans is wel heel groot dat we de Modelspoordagen voortaan overslaan,want het koffiefiasco zullen wij niet snel vergeten!Hachelijk?

17 opmerkingen:

Renesmurf zei

Leuk dat jij voor me geweest bent, hoef ik niet meer. En nu heb ik toch een aardige indruk.

FRANK103 zei

@Rene: graag gedaan! Het is natuurlijk wel mijn beeld dat hier geschetst wordt, iemand anders kan het heel anders ervaren hebben!

francky spruytte zei

Smerige koffie en niet eens een vettige hap. Ik zou voor minder mijn zelfcontrole verliezen. Heikel ?

Sjoerd zei

Het lijkt erop dat de hobby niet meer het hoofddoel is, maar het maken van een maximale winst.

FRANK103 zei

@Francky: de smerige koffie rekenen we ze zwaar aan, de vette hap kunnen we zonder, al kost het moeite!

@sjoerd: een zalencentrum heeft niks met een hobby, die willen zoveel mogelijk kraampjes verhuren en zoveel mogelijk bezoekers. Treurig dat de catering dan zo slecht is, gemiste kans!

Kees zei

Hoi Frank, ik zie dat je het erna toch goed heb gemaakt bij de mac.
Ha Ha, hopelijk was het toch 'n geslaagde dag.
Groet kees.

FRANK103 zei

@kees: zware (koffieloze) tijden vragen om zware maatregelen! Koffie van mcdonalds! We hebben het bocht gelukkig weg kunnen spoelen met een mckroket, zodat het te doen was.

Ad zei

Ondanks alle ontberingen toch weer een geslaagde impressie van een treinenfestijn. Kom binnenkort met een update van de nieuwe spoorbaan. Heb je adviezen er in verwerkt.

FRANK103 zei

@Ad: het modelspoorgebeuren is zwaar, maar koffie maakt het dragelijk! Ik heb de aanpassingen gezien en weer wat opmerkingen geplaatst, maar het blijft natuurlijk lastig om iemand te ad-viseren!

Ad zei

Ik vind dit toch wel een ad-rem antwoord.😃

Ad zei

De ad-hoc opmerkingen bij het baanontwerp stel ik zeer op prijs. Ik wil je ad-viseren er mee door te gaan. Op deze manier onstaat er een ad-equaat plan. Misschien kun je een ad- vertentie plaatsen op het prikbord bij snackbar Ad-patat. Bij hoofdpijn kun je een Ad-vil nemen. Hopelijk heb je nog ad-reline genoeg voor een reactie!😃

FRANK103 zei

@Ad: we doen ons best, maar d-ad-elijk gaan de reacties nergens meer over en wordt daar sm-ad-elijk over gesproken? Hadchelijk?

Ad zei

Je moet Frank en vrij kunnen spreken, Frank. Ons niet inlaten met ver gezochte 'naamspelingen'. Dat is pas hachelijk.

FRANK103 zei

@Ad: ik heb daar geen ad-renaline voor, bovendien zijn naamspelingen geen goede ad-vertentie voor dit blog!

Mirjam Kakelbont zei

Had het koffiepunt geen koffie?! Tssssk! Te idioot voor woorden. Wat is een mens zonder koffie mét? Niets toch? Bijzonder hachelijk.
Voortaan zou ik ook verstek laten gaan. Dat zal ze leren.
Fijne zondag!

Mirjam Kakelbont zei

Mijn reactie zie ik niet terug... Heb ik weer iets verkeerd gedaan? Daar heb ik patent op. Shame on me.
Hadden ze geen koffie? Schaamteloos gewoon!
Deze beurs zou ik voortaan overslaan. Precies wat ze verdienen!
Fijne zondag!

FRANK103 zei

@mirjam: is een koffiepunt zonder koffie wel een koffiepunt? Of is het gewoon een punt? Of moet ik er geen punt van maken? Dat je reacties niet ziet ligt aan de instellingen tegen spamberichten, dat was al na 4 dagen, maar is nu weer na 7 dagen. Dan zou het beter moeten gaan!