woensdag 15 november 2017

De gastendag 2017


Ieder jaar organiseert het 3-railforum een gastendag bij de ModelSpoorGroep (MSG) in Den Bosch.Ook dit jaar ben ik daar naar toe gegaan, samen met Laurent en zijn vader.We hadden geluk met de Bossche bollen en konden de laatste 3 exemplaren kopen.Daarna hebben we workshops bezocht,zoals die van Erwin die bezig is met het nabouwen van de Hembrug bij Zaandam.Het is daarna tijd voor de lunch,vervolgens ga ik naar een workshop over ontwerpsoftware,bekijk een 3d printer en een workshop over het zelf maken van bomen en struiken.Maar het mooiste vind ik de diverse banen die te zien zijn bij MSG. Er was gevraagd of iedereen zijn 3railforum containerwagon mee wilde nemenvoor een 'langste containertrein',voor de liefhebbers heb ik een filmpje gemaakt.
Na diverse gesprekken met andere bekende forumledenwas het helaas al weer tijd om naar huis te gaan.Volgend jaar ga ik vast weer!Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

De onderste foto triggert me, langzaam wordt ik weer een beetje warm voor het ontwerp van een baan. Ik moet helaas van vooraf aan weer aan de slag.

FRANK103 zei

@Sjoerd: de onderste foto is van de grote gelijkstroombaan op de eerste etage, deze is nog in aanbouw, maar ziet er zeer veelbelovend uit. Leuk dat je de modelspoorhobby ook weer oppakt, je weet er vast iets moois van te maken en over een paar jaar kan je kleindochter Jesslyn ook inschakelen als hulp!

FRANK103 zei

Waarbij Jesslyn natuurlijk Jeslynn moet zijn!

Mirjam Kakelbont zei

Bijna 70 containers achter aan de trein!
Ik wist niet wat ik las: je eigen bomen maken met een 3D printer. En jullie hebben zelfs nog een workshop gevolgd. Een goed besteedde dag, zeker met die Bossche bollen (-:

Renesmurf zei

Gezelligheid kent geen tijd! Altijd mooi als het geslaagd was en smaakt naar meer.

FRANK103 zei

@Mirjam: die Bossche bollen van Jan de Groot zijn briljant. Bomen maken ze van ijzerdraad, het staat een beetje cryptisch in de tekst. Het zijn 66 containerwagons en de trein is dan ruim 13 meter lang.

@Rene: de gezelligheid, daar gaat het inderdaad om! En Bossche bollen maken het dan nog gezelliger!

francky spruytte zei

Leuk zo'n bijeenkomst met gelijkgestemde zielen wat betreft treinen en toebehoren. Was er geen vette hap ? Heikel.

Ad zei

Ziet er leuk uit. Lijkt mij een erg interessante bijeenkomst. Leuk filmpje weer.

FRANK103 zei

@Francky: soep met een belegde boterham, geen vette hap. De bijeenkomst was heel gezellig!

@Ad: zo'n bijeenkomst kan ik je aanraden!