zaterdag 30 december 2017

De Siemens Mobility Vectron


Ik was gisteren met mijn zwager Marco naar modelspoorwinkel Grootendorst in Woerden, eigenlijk gingen we naar oliebollenbakker Brokking in IJsselstein die 7e was geworden in de AD oliebollentest, maar even niet opletten en je komt geheel toevallig bij een modelspoorwinkel uit.Bij Grootendorst stond deze Siemens Vectron diesellocomotief (bouwserie 247), erg fraai om te zien en door zijn Siemens Mobility kleuren (ipv Duitse Bahn) misschien ook geloofwaardig in te zetten op een best wel Nederlandse spoorbaan?Ik heb de lok laten staan, maar na een nachtje slapen besloten de lok hier bij de lokale treinenhandel te halen.Het is een (goedkopere) hobbylocomotief, maar bezit wel een MFX decoder en uitgebreide geluidsfuncties.De recent door Piko uitgebrachte NS 2200 met geluid is enkele tientallen euro's duurder dan deze Marklin lok.Hachelijk?

19 opmerkingen:

Sjoerd zei

De Vectron MS locomotief van Siemens is definitief toegelaten op het Nederlandse spoor. Na een uitgebreid en langdurig testprogramma heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de toelating onlangs afgegeven.

Niets mis mee dus...

FRANK103 zei

@Sjoerd: de Vectron ms (elok multi courant) is volgens Wikipedia in Nederland toegelaten, dit is een vectron de (diesel electrisch) en die is niet toegelaten, helaas. Mijn exemplaar kan in Nederland rondrijden voor testritten!

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Siemens_Vectron

Sjoerd zei

Daar is over nagedacht dus...

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik heb daarom gekozen voor deze lok in Siemens fabriekskleuren, die vond ik mooier dan de DB uitvoering en daarnaast bruikbaarder. Ja, ik had erover nagedacht!

Ad zei

Frank, een strategisch sterke aankoop van wel heel fraaie loc en dat zo op de valreep van oud en nieuw. Je had het ook in knallen en bubbels kunnen investeren. Maar je koos voor een duurzame besteding. Ach wat is modelspoor toch een fantastische verantwoorde hobby! Alvast de beste wensen vor het nieuwe jaar.

francky spruytte zei

Het ziet er inderdaad een goede investering uit.
Hopelijk zijn er nog centen genoeg over voor 2017 uit te rijden.
En dan spreek ik nog niet over een vette hap.

FRANK103 zei

@Ad: wij zitten volledig op één lijn, die knallen kosten een boel geld en de minder oppassende burger zelfs zijn leven, dan is modelspoor misschien minder explosief maar zoveel beter voor de (geestelijke) gezondheid! De bubbels van het befaamde merk ‘Jip en Janneke’ hebben we wel in huis, het is wel feest zo’n oudejaarsavond! Maar de rest van het jaar kan ik genieten van mijn Vectron!

@Francky: de uitgaven aan modelspoor of andere hobby’s, daar eten we geen boterham minder door. De keuze voor vette hap probeer ik wel te beperken, dat zal ook wel een goed voornemen voor 2018 zijn!

Renesmurf zei

Hij doet het erg leuk, en daar gaat het maar om!

Ad zei

Ach Frank, die Jip en Janneke bubbels kosten je de kop niet. Ook een modelspoorder moet op oudejaarsavond toch zijn verzetje hebben.

FRANK103 zei

@René: doet het leuk? Je kan gerust zeggen dat hij gaat als een trein! Ik ben er erg tevreden over!

@Ad: de Jip en Janneke bubbels zijn inderdaad geen grote aanslag op de knip, daar hoeft budgettechnisch geen rekening mee gehouden te worden, en aangevuld met een juiste hoeveelheid flappen en bollen gaat dit wel zorgen voor een gedenkwaardige avond! Laat ik direct dan melden dan we de avond culinair verantwoord aanvangen met een eenvoudige doch voedzame kaasfondue en de het epistel Asterix en de Helvetiers al uit de kast is gehaald om de straffen na te lezen die staan op het verliezen van een stukje stokbrood in de fondue. Hachelijk, dat is het!

FRANK103 zei

Eén dan moet dat zijn en een de ook. Op een telefoon een reactie typen blijft hachelijk!

Ad zei

Rare jongens, die Romeinen!

FRANK103 zei

@Ad: inderdaad!

Mirjam Kakelbont zei

Ik heb veel gefietst in en rondom Woerden en IJsselstein maar ben nooit een modelspoorbaanverkoper tegengekomen. Misschien omdat ik niet goed gezocht heb.
Het lijkt me een zeer verstandige aankoop van de loc. Als je mijn advies gevraagd had, had ik ongetwijfeld volmondig "ja" gezegd (-:
Dat Marklin-autootje is ook geweldig!
Oudejaarsgroet en alle goeds voor 2018 ♥

FRANK103 zei

@Mrijam: jij en je familie ook de beste wensen voor 2018! Dat jij geen treinenwinkel kon vinden verbaast me niks. Thuis zien ze ook allemaal huishoudelijke klusjes die ik nooit zie, mis ik bij het boodschappen doen altijd het schap met de vitaminehoudende producten, maar nooit het vak met de speculaasjes! Oostindisch blind zijn, dat is het, heel hachelijk! Ben wel blij dat jij ook ja zou zeggen tegen de Vectron, wat is het een beauty!

Kees zei

Ha Frank, allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, goed begin deze aanschaf.
Groet Kees.

FRANK103 zei

Bedabkt Kees, jij ook de beste wensen!

MarcStouten zei

Mooie hondekop trouwens😂😂😂😂

FRANK103 zei

@Marc: een jou bekende hondekop!