zaterdag 13 januari 2018

Nieuwjaarsrace Souterrain


Het nieuwe jaar is weer begonnen, er moet weer geracet worden!Vrijdagavond was Michel als gastrijder aanwezig, jullie kennen hem vast beter onder zijn artiestennaam Finger 2.Michel behoorde in een ver, heel ver verleden tot de DARC, de Donderdag Avond Race Club, waarvan de raceverhalen belanden op het onovertroffen Racebaanweblogdinges.Maar dat is lang geleden!Marc had de Slot-it McLarens opnieuw aangepakt voor de 2018 Souterrain cup, minder lood in de neus voor een betere gewichtsverdeling.Ook deze keer was er nauwelijks fatsoenlijk met deze McLarens te racen, ze zijn te licht en rijden te nerveus.De NSR Porsches mochten op de baan voor een 3 minuten race met inzetten,de auto's blijven in hun baan, bestuurders en regelaars draaien door.De eerste race was gewonnen door Marc,de tweede werd een gelijkspel tussen Marc en Frank!Timon bleek zijn ronderecord nog verbeterd te hebben en ook Michel liet zieneen zeer ervaren slotracer te zijn die een volgende keer zeker mee zal doen voor de overwinning!Voor de liefhebbers heb ik een filmpje....


Hachelijk?

12 opmerkingen:

MarcStouten zei

Leuke movie! Waar is jouw foto als gedeelde winnaar? Die moet ingelijst worden 🤣🤣🤣🤣

FRANK103 zei

@Marc: die foto is afgekeurd door de weblogbeheerder, de impact van die foto op de tere zieltjes van de blogbezoekers wordt onaanvaardbaar hoog gevonden!

Paul zei

😂😂😂😂

MarcStouten zei

Een logische hachelijk verklaring cq beslissing, Frank103. We moeten het wel transparant houden 😁😉😆

FRANK103 zei

@Paul: hachelijk!

@Marc: er zijn grenzen aan wat kan en die was bereikt. Ik ben zelf de schok nog niet te boven en moet minstens 2 keer naar de praatgroep, ach het is vergelijkbaar met een keer in de spiegel kijken. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten!

MarcStouten zei

Ik heb het met je te doen🤣🤣🤣🤣🤣

Sjoerd zei

Die NSU TT is schitterend...

FRANK103 zei

@Marc: bedankt!

@Sjoerd: dat is een 1:24 raceauto van Michel, we rijden zelf met 1:32 auto’s. Hij wilde even demonstreren hoe zo’n grotere schaal auto rijdt!

francky spruytte zei

Met de inwendige mens werd ook rekening gehouden.
Hopelijk werden er geen verboden producten als doping gebruikt.Heikel ?

FRANK103 zei

@Francky: niet alles kan op internet gezet worden! Maar het gebruik van elektromotoren wordt toegegeven...

Mirjam Kakelbont zei

Die auto's rijden zo snel, mijn ogen kunnen het nauwelijks bijhouden.
Als ik vroeger met m'n broertje een wedstrijdje op zijn racebaan hielden, reden onze auto's altijd uit de bocht.
Wat ik wel kon bijhouden waren de versnaperingen: boterkoek, tuccies en saucijzenhapjes. Lekkerrr.

FRANK103 zei

@Mirjam: rondjes liggen tussen de 6,6 en 7,3 seconden bij deze race en deze auto’s. De auto’s gaan hier ook heel makkelijk naast de baan, maar door concentratie en vingervlugheid weten we de auto’s goed in de baan te houden. Maar een nieuwkomer kan het tempo de eerste paar keer niet bijhouden, dat lukt pas als hij het circuit een beetje kent. Die versnaperingen haalt Marc speciaal voor dit blog. Voor de noodzakelijke foodfoto’s. Hachelijk?