zaterdag 28 april 2018

Besloten rijdag in Almere


Met hulp van Laurent en Erik, die hier trouwens niet genoemd willen worden, hebben we vandaag een besloten rijdag voor leden van het 3-railforum gehouden in Almere.Dat betekende vroeg op om daar om 09.45 te zijn.Tafels neerzetten, rails uitleggen, met 5 man zijn we 2,5 uur bezig geweest,waarbij forumlid Erwin die om 11 uur kwam vooral een grote hulp was.Met de baan werkend om 12.15 was het tijd voor koffie met een lekker stukje appelcake,vers gebakken door de vrouw van Erik.De forumlok met sleep erachter reed uitstekend, ik heb de regelaar (telefoon) even aan Hans gegeven om het rijden uit te testen.Met zo;n 10 locomotieven op de baan raakt mijn telefoon de trein steeds kwijt, ergens gaat iets fout in de techniek.De tweede lok dan maar op de baan, die krijgen we echter ook niet in beweging.Ook bij Edward werkt de techniek niet, ook hij heeft locomotieven met een simpele FX of delta decoder mee.De ESU en MFX decoders lijken het wel goed te doen.Na de eenvoudige doch voedzame lunch probeer ik nog een aantal dingen om de trein weer te kunnen besturen,resetten van telefoon, wifi verbinding, CS3 en zelfs opnieuw installeren van de app, niks werkt.Het foto's maken schiet er dus ook een beetje bij in.Dan is het 16.00, tijd om af te breken!Dat gaat veel sneller, vooral omdat we nog met 10 leden zijn die meehelpen.Eenmaal thuis worden beide locomotieven uiteraard direct getest en rijden ze probleemloos een rondje. Voor straf staan die voorlopig in de vitrinekast.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Zo te zien kun je binnenkort een modelspoorwinkel openen...

FRANK103 zei

@Sjoerd: in de wereld van de treintjesgekken ben ik maar een hele kleine verzamelaar hoor, ook heb ik weinig/geen exclusieve, eenmalige en dus vooral dure modellen. Het wordt dan een winkeltje van niks. Ik vrees dat ze als ik dood ben de zooi zo in de kliko kunnen gooien, maar voorlopig heb ik er veel plezier mee!

francky spruytte zei

Jammer dat je treintjes het niet deden.
Enig idee waarom ze het niet deden en thuis wel ?

Ad zei

Wel een heel leuk initiatief, zo'n besloten rijdag en ja als het dan technisch niet helemaal vlekkeloos verloopt; who cares? Daar leer je weer van en je bent gezamenlijk lekker met de hobby bezig geweest! Ik zou die locs in ieder geval strafvermindering geven.

FRANK103 zei

@Francky: nee, dat weten we niet. Ik vermoed dat het in de centrale, een cs3, van Laurent zit. Maar wat precies de oorzaak is?

@Ad: ik had het leuk gevonden om ook rond te kunnen rijden, nu had ik mijn spullen gewoon thuis kunnen laten.

Kees zei

Hoi Frank dat zag er weer goed uit, wel veel werk voor 1 dag.
Groet kees.

Renesmurf zei

Die mensen halen zichzelf een hoop werk op de hals, en dat vinden ze leuk. Moet kunnen.

FRANK103 zei

@Kees: bedankt!

@René: zeker! Ze noemen het een hobby. Hachelijk?

Mirjam Kakelbont zei

Zo'n kop zou ik ook hebben: hoppa, in de vitrinekast. Zijn ze helemaal gek geworden! Wat een pech joh, dat ze het niet deden. Zoveel moeite voor een dag!
Maar het is geen betaald werk maar een hobby (-:
Schitterende kopfoto!

FRANK103 zei

@Mirjam: het is inderdaad balen dat het niet werkte, dat terwijl ik beide loks uitgebreid had laten testrijden.
Het probleem zat in de centrale, die wilde alleen nog MFX (en M4) decoders aansturen, de rest deed hij niet meer. Laurent heeft of zondag de fabrieksinstellingen op de centrale moeten terugzetten om dit te herstellen, een ingrijpende reset van de centrale! Een volgende keer proberen we dit te voorkomen door het op de baan zetten van locomotieven te beperken en de deelnemers te adviseren vooral MFX locomotieven mee te nemen. Het was verder wel een geslaagde dag!