maandag 7 mei 2018

Railpromo trein

Zat ik zondagmiddag op de racefiets,net voorbij Uitgeest onder het viaduct onder de A9 door,zie ik in de verte een vreemde trein naderen.Doorgaans rijden op deze lijn alleen VIRM, SLT en sprinters.Dus ga ik vol in de remmen, camera uit de rugzak, en kijken wat het is.Het is de Railpromo trein, die maakt een rondrit door Noord en Zuid Holland, en in die tijd kun je uitstekend dineren in de restauratiewagon.Ik heb de fiets omgedraaid en ben teruggereden naar Uitgeest, om meer foto's te kunnen maken.En een filmpje, voor de liefhebbers.De toptijd met de racefiets werd hierdoor wel een tob-tijd.Hachelijk?

11 opmerkingen:

francky spruytte zei

Interessant zo'n rail promo trein.
Hier hebben ze dit niet, toch niet dat ik weet.
Heikel ?

FRANK103 zei

@Francky: zeker heikel! Er is er maar 1, die rijdt een rondje Amsterdam-Uitgeest-Haarlem-Amsterdam. Roeselare wordt overgeslagen, helaas!

Ad zei

Kijk, dat is nog weer eens iets nieuws. Ik wist v/h hele bestaan niets af! Tob/p!?

FRANK103 zei

@Ad: die Railpromo trein rijdt al een jaar, eerst als dinertrein met een koepelrijtuig in de trein, met een 1200 als trekkracht, nu met 2 1600 aan beide zijden van de trein. Verbazingwekkend eigenlijk dat het kan, dat er geld mee wordt verdiend.

Sjoerd zei

Lijkt me leuk om eens te doen.

willy zei

een tob-tijd..

je kan niet alles hebben

groeten

FRANK103 zei

@Sjoerd: mij ook!

@Willy: soms zit het mee soms ook niet

Mirjam Kakelbont zei

Dat is de ware liefde: omkeren op de racefiets om foto's van een trein te maken. En het filmpje loopt door tot lang nadat de trein uit het oog verdwenen is, dus je kon er moeilijk afscheid van nemen (-:
Leuk!

FRANK103 zei

@Mirjam: ik kan het moeilijk ontkennen, de interesse in treinen zit heel diep. Het filmpje is inderdaad wat lang, de trein is echter nog wel in beeld, ik heb gewacht tot hij richting Beverwijk achter de bomen verdween. Hij reed erg langzaam, dat duurt dan eigenlijk erg lang.

Paul zei

Waat wil men ermee promoten?

FRANK103 zei

@Paul: ik kan het je niet vertellen, het is een rijdend restaurant. De exploitant heet railpromo.