vrijdag 20 april 2018

Intermodellbau 2018


Bijna ieder jaar gaan we naar de grootste modelspoorbeurs van Europa, Intermodellbau in Dortmund.Ook dit jaar vertrokken we op een afschuwelijk vroeg tijdstip richting Dortmund, met verse koffie in de thermoskanen genoeg koek om dagenlang auto te kunnen rijden zonder honger te krijgen.De eerste hal die we bekijken is de koopjeshal, wel boeiend maar niet interessant voor foto's.Rond 12.00 gaan we lunchen,zoals ieder jaar een curryworst met pommes en een glas bier, in de zon op het binnenplein.Dan bezoeken we de hal met de stand van Marklinen Roco, en diverse andere fabrikanen.Er staan banen tentoongesteld en er zijn koopjes, bijvoorbeeld van de diverse boekenuitgevers.Daar sla ik toe, een tweetal mooie boeken van Geramond gaat mee naar huis.Op mijn gemak kan ik de diverse banen bekijken,de wandeling door de andere hallen is zeer teleurstellend, niet alleen is Dortmund dit jaar maar 4 dagen in plaats van 5,de beurs is ook weer veel kleiner dan voorheen.Modelspoor past inmiddels in 2 hallen ipv 3,er is veel minder op afstand bestuurbare auto's,geen Warhammer of tinnen soldaten meer,en nauwelijks koppenmakers of verzamelaars van brandweerauto's of politieauto's.Ik vond het bezoek dit jaar ook weer erg geslaagd,maar dat zat meer in het gezellig samen op pad gaan dan in de beurs,zoals deze foto's van het gezonde avondeten vast ook laten zien.Hachelijk?

14 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik denk dat er ook steeds minder liefhebbers zijn. Ik vind in vergelijking met vroeger dat deze hobby aardig in de papieren gaat lopen.

francky spruytte zei

Leuk zo'n beurs.
Zie je eens wat anders dan hetgeen je al kent.
En niet vergeten de patat natuurlijk.

FRANK103 zei

@Sjoerd: in modelspoor maar ook in andere hobbies kan behoorlijk wat geld gaan zitten, een verschil is dat een modelspoorlocomotief zo 50 jaar mee gaat waar een computer, fototoestel, motor of racefiets, om maar iets te noemen, met regelmaat vervangen moet worden. Moderne apparaten als spelletjescomputers, ipads, pc’s leggen beslag op het budget wat vroeger besteed werd aan bijvoorbeeld modelspoor, maar veel belangrijker, ze nemen samen met de tv ook alle beschikbare vrije tijd die je vroeger met een hobby moest vullen. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat de huidige jeugd nauwelijks meer aan een modelbouwhobby begint. Hachelijk?

@Francky: klopt! Kan het niet beter verwoorden!

Kees zei

Hoi Frank, mooie beelden weer hoor, jammer dat het toch ieder jaar wat minder wordt op de beurzen, maar volgens mij blijven er toch mooie stands aan de foto's te zien.
Groet Kees.

Ad zei

Frank,misschien een beetje rare reactie, ik ben ook geweest. Alleen, druk, druk... Nog geen tijd gehad voor een blogbericht. Ik heb dit bericht eigenlijk nog niet eens bekeken. Alleen deze reactie tussen de bedrijven door geplaatst!

FRANK103 zei

@Kees: we vinden het een leuke dag uit, en de hallen met modelspoor daar kan je best een dag rondlopen!

@Ad: ik kan het zo nu en dan niet laten om flauw te reageren, het maakt een bezoek aan dit blog iets hachelijk. Maar ik begrijp heel goed dat je na een dagje Dortmund geen zin hebt achter de pc te duiken om een bericht te plaatsen, daar gaat bij mij regelmatig ook zo een paar dagen overheen. Het is een hobby, geen werk! Ik ben benieuwd waar jij foto’s van gemaakt hebt!

Erik Hafner zei

Frank, het was mijn eerste beurs.
Ik heb het reuze naar mn zin gehad. Opvallend veel bekende gezien.
Dank voor je hulp bij het vinden van een mooie aanwinst.

FRANK103 zei

@Erik: het was erg leuk jullie tegen te komen op de beurs en uiteraard ook om je te helpen met het vinden van zo’n mooie nieuwe aanwinst, de sbb ae6/6 in cargo uitvoering mag eigenlijk op geen enkele spoorbaan ontbreken. Veel bekenden heb ik verder niet gezien, ik ben meestal gericht op al het moois dat uitgestald ligt.

Anoniem zei

Heb je Hagen van O. nou echt niet gezien?

FRANK103 zei

@Anoniem: die heb ik wel gezien, die zat te kletsen met nog een aantal heren aan een tafel naast de Franse spoorbaan Le Barrage. Maar ik heb geen foto gemaakt.

Renesmurf zei

Toch allemaal weer goed op de foto gekomen, want ik vermoed dat het ontzettend druk was.

FRANK103 zei

@René: het was zeker erg druk, meeste foto’s zijn van later op de middag toen het al weer rustiger werd.

Marco Luijken zei

Leuke foto's!!
Ik zie ook wel hele lekkere biertjes voorbij komen. Vast gezellig geweest.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@Marco: het gezellig een dagje uit is belangrijker dan de mooie aankopen, hoewel die natuurlijk ook altijd leuk zijn!