zaterdag 17 april 2021

De 1217


Naast de class 66 heb ik om de economie te redden een tweede aankoop gedaan, 

het nieuwste Marklin model van de NS 1200, de 1217. 

Het model is meer gedetailleerd dan het oude model, dat is op de foto's duidelijk te zien. 

De nieuwe modellen zijn ook meer op schaal en ongeveer 1 centimeter langer dan de oude modellen. 

Vooral aan de pantografen (stroomafnemers op het dak) is duidelijk te zien dat de 1213 het oude model is, 

bij de 1202, ook het oude model die echter is voorzien van nieuwe Sommerfeldt pantografen, is dit minder duidelijk. 

(Van voor naar achter: 1202, 1215, 1213 en 1217)

Nu scheelt het ook dat de 1202 het modernere A sein heeft en de nieuwe blauwe zus de 1215 een omgekeerd L sein, 

de beide geelgrijze loks hebben beide een A sein. 

(Vlnr: 1202, 1215, 1213 en 1217)

Ik ben erg blij met deze nieuwe aanwinst. 

Hachelijk? 

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik dacht die loco's ook een naam hadden, maar dat terzijde, ik blijf het een schitterende loc vinden.

FRANK103 zei

@Sjoerd: een echte bijnaam van deze lok is mij niet bekend, wel is het een Amerikaans ontwerp en heeft hij wat weg van de Amerikaanse F units.

Suske. zei

Ik vermoed dat je huis begint te klein te worden met al die loc's en spoorbanen. Succes met deze nieuwe.

FRANK103 zei

@Suske: ik heb een deel van de verzameling verkocht, de class 66 en de 1217 vullen een klein deel van de ontstane ruimte op.

Renesmurf zei

Voor mij ziet het er uit als meer van hetzelfde. Moet kunnen natuurlijk.

Ad zei

Weer zo'n dijk van een loc aangekocht en wat een prijzenswaardig initiatief om dat juist op dir moment te doen! Naast de overheid kunnen wij model(spoor)burgers in deze moeilijke tijden de economie in Göppingen stimuleren! Fabelhaft, wunderschön, ik vind het mooi!

Noortje zei

In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek ben ik weleens geweest toen het in het teken stond van modelspoorbanen. De eigenaren van die modelspoorbanen vertelden zeer enthousiast over hun hobby. Jij bent dus zeker ook zo'n enthousiasteling?

FRANK103 zei

@René: de verschillen zijn soms klein, als je het weet dan zie je het!

@Ad: het is belangrijk de economie te steunen, de Nederlandse detailhandel en de Duitse fabrikant, waarbij de Duitse medewerkers dan van hun zuurverdiende geld heerlijke Goudse kaas kopen en een Gazelle fiets.

@Noortje: ja, zo'n enthousiasteling ben ik ook, heel erg voor de mensen in mijn omgeving. Ik schijn binnenkort ingeënt te worden tegen een virus, dit zou om het treinenvirus kunnen gaan?

Mirjam Kakelbont zei

Ik waardeer het enorm dat jij in deze noodlijdende tijden, de economie redt door een loc aan te schaffen. Een geluk dat je in de class 66 geld hebt gestoken en geen 15.000 euro hebt uitgegeven aan het Oranjefeest van 538.
De autootjes op de onderste foto zijn leuk! Ik zie een kever, een DAF en een lelijke eend. Waarvan de laatste ernstig wordt gediscrimineerd (-:

FRANK103 zei

@Mirjam: het ondersteunen van de plaatselijke middenstand is een zware opgave, maar iemand moet dat doen om de economie op gang te houden. Hoewel ik meneer Harlaar in Badhoevedorp wel verder had willen ondersteunen had de rest van de familie daar wel bedenkingen bij, heel raar! Die zijn Douglas en de Etos wezen steunen, zodat we nu meer nagellak in huis hebben dan er de komende jaren aan tenen behandeld kunnen worden. Nu ze royaal aanboden ook mijn locomotiefjes van een fraaie laklaag te willen voorzien, heb ik een slot op de zolderdeur gemonteerd, zodat ook de plaatselijke ijzerboer toch iets vrolijker geworden is door de 1217. Zo heeft de aankoop van deze 1217 toch heel wat effect gehad op de economie!