vrijdag 29 december 2023

Naar de kelder met Maison Kelder


Op 15 december was er weer een raceavond in zijn kelder (souterrain) gepland door Marc, 

aanleiding voor Marc M (Marc Abarth voor zijn racebaanvrienden) om een pitsstop te houden bij de beroemde banketbakker Maison Kelder 

voor een aantal hazelnootgebakjes, die ze al 85 jaar volgens hetzelfde recept maken! 

Maison Kelder is in Den Haag en omgeving dan ook wereldberoemd om haar hazelnootgebak! 

Nu ben ik natuurlijk geen fijnproever, maar het was een heerlijk gebakje! 

Zo was de raceavond al een groot succes voordat er ook maar 1 raceauto in de buurt van het circuit in de kelder was! 

(wie naar Ollie kijkt moet hem een hapje van zijn gebak geven....)

De eerste race werd dan ook gereden met de NSR Abarth's, een race die overtuigend werd gewonnen door Igor! 

Voor de liefhebbers plaats ik hier een foto van het scherm met de uitslag waarop duidelijk te zien is dat Igor als enige een rondje onder de 11 seconden heeft gereden, een terechte winnaar dus! 

De tweede race met Targa Florio auto's doen we in 3 teams met ieder 3 rijders, iedere race duurt per baan 21 minuten met na 7 minuten een rijderswissel. 

Na ruim een uur en 317 rondjes door het winnende team 2 blijken de 3 teams bijzonder goed gekozen te zijn, team 3 heeft maar 1 rondje minder gereden dan team 2 en team 1 maar 8 rondjes minder dan team 3! 

De snelste ronde (10.015) is dan wel weer door team 3 gereden! 

De derde race deze avond is met vrije autokeuze en is weer zeer spannend. 

Ook nu liggen de rondetijden en aantal gereden ronden zeer dicht bij elkaar, met dit keer Marc (Kim) als winnaar. 

Na de derde race gaat onze aandacht naar de snelste ronde, die nog steeds boven de 10 seconden ligt. 

Met diverse auto's proberen we onder de 10 seconden te komen, het is de NSR Mosler met superbanden waarmee dat eigenlijk vrij eenvoudig lukt.

Het lukt mij een rondje 9,750 te rijden met deze auto op baan rood, wat Marc gemakkelijk op baan wit weet te verbeteren tot 9,496. 

En dan is een culinair en sportief zeer verantwoorde laatste raceavond voor 2023 weer voorbij. 

Hachelijk?

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk hachelijk verslag weer. Raceavond vandaag ging niet door dus tijd goed besteed voor het schrijven van verslag vorige raceavond

FRANK103 zei

@Marc: klopt, ik hoefde vanmiddag geen auto’s af te stellen en oliën. Tijd voor een blogbericht dus!

Suske. zei

Racen met een volle maag is allesbehalve hachelijk. Kan achteraf wel penibel zijn voor maag en darmen.
Fijne eindejaars.

FRANK103 zei

@Francky: de versnaperingen die ik deze racebaanavond heb opgegeten hebben op ordelijke wijze de darmkanalen doorlopen en op wel enigszins riekende wijze het lichaam verlaten. Top dus!

Ad zei

Tja, met hazelnootgebak van Kelder en racen op circuit Kelder moet het wel een succes worden! Hazelnootgebak en snelle slotraceauto's, bestuurd door ervaren slotrace coureurs, dan kan er weinig meer fout gaan ( misschien wat gesteggel over de tijdmeting? :) )

FRANK103 zei

@Ad: het was een succes, en dankzij de nieuwe tijdwaarneming is er voorlopig geen discussie, al voel ik voorzichtig aankomen dat ook dit systeem niet perfect is….

Erik01 zei

Hazelnootgebak van Kelder wie kent het niet? Volgende keer een Haagsche Kakker ?

Ik zeg op naar de oliebollen en of appelflappen.

Mirjam Kakelbont zei

Oh, oh, oh, een oliebol op de baan! Die had Ollie vast gelust. Die foto :D
Ligt er nou een appetijtelijk koffiebroodje? Dat de lekkerste mag winnen. Ja, dat zou heel hachelijk zijn.

FRANK103 zei

@Erik: ik ken de Bosschebollen van bakker Jan de Groot, die heb ik ook een aantal keer geproefd, maar van Maison Kelder had ik nog nooit gehoord. Die Haagse kakker ga ik onthouden, is dat net zoiets als een Fries Dumke (duimpje) of een Zeeuwse bolus?

@Mirjam: Ollie mag tijdens het racen niet in de kelder, hij loopt dan in de weg! Voor een poedelprijs is hij nogal groot, zeg maar formaat wolf of leeuw.
Die andere broodjes waren meer kaneelbroodjes, die verkopen ze bij ons in de buurt ook, ik heb me daarom noodgedwongen gestort op een hazelnootgebakje! Ook hachelijk, vooral nu ik per ongeluk weer op de weegschaal heb gestaan…

Erik zei

Maison Kelder is ver buiten het Haagje een begrip voor hun hazelnoot gebak .

De Haagsche kakker komt van een andere bakker , Hessink uit de Renkestraat. Het is meer een gevulde krentewegge. Ook lekker.