zaterdag 23 december 2023

Wandelen met Erik


Op 2 december had ik een boswandeling gemaakt met Erik, 

die hier trouwens niet genoemd wil worden. 

Nu de coronacrisis toch voorbij lijkt te zijn is het gewandel ook een beetje afgelopen. 

Mijn collega's zie ik weer op kantoor, daarvoor hoeft geen wandelafspraak gemaakt te worden, 

en de familie heeft het te druk om te wandelen. 

Gelukkig heeft Erik wel met regelmaat tijd voor een wandeling waarbij we het doorgaans over de belangrijke zaken in het leven hebben, zoals treinen en dan specifiek over Zwitserse modeltreinen. 

En uiteraard zijn er ook andere onderwerpen die tijdens een wandeling besproken kunnen worden, zoals verkiezingen en oorlogen. 

Dat zijn doorgaans deprimerende onderwerpen, 

dan zijn (Zwitserse) spoorwegen toch veel leuker! 

De kenner ziet direct dat we de 7 kilometer bij Johanna's Hof hebben gewandeld, een wandeling door de waterleidingduinen van PWN. 

Het was 2 december koud, wat leuke foto's oplevert. 

De gezellige wandeling wordt uiteraard smaakvol afgerond bij Johanna's Hof! 

Hachelijk?

9 opmerkingen:

Suske. zei

Wandelen is een leuke en gezonde bezigheid.
De laatste foto zorgt ervoor dat dit een culinair hoogstaande blogpost geworden is.

Mirjam Kakelbont zei

Van je familie en collega's moet je het niet hebben. Net of je hebt gewandeld met bergen op de achtergrond en dat bij de waterleidingduinen. Ongekend!
Fijne dagen, Frank!

Erik zei

Het was heerlijk wandelweer, met aan de ene kant zon, en nog boven zee sneeuw. Ondanks grauw jaargetijde staat het er kleurrijk op incluis onze versnapering.

FRANK103 zei

@Francky: het is vooral de bedoeling om de wandeling culinair verantwoord te maken, daardoor wordt automatisch het blogbericht ook heel smaakvol!

@Mirjam: je ziet vooral de duinen van Castricum en misschien ook de wereldberoemde Kruisberg, met een klim waar ze in de Alpen en Pyreneeën groen van jaloezie van zijn!

@Erik: de foto’s zijn groot te klikken, dat speciaal voor de liefhebbers!

Sjoerd zei

Dat zijn inderdaad culinaire hoogstandjes waarbij de wandeling verbleekt alsof er een mystieke waas overheen hangt.

FRANK103 zei

@Sjoerd: door het betere camerawerk ligt bij deze smaakvolle foto de nadruk op de omelet met bacon, heel eenvoudig had ik dit ook kunnen doen met het groenvoer. Maar daarmee stijgt het niveau van dit blog misschien, ten koste van de calorieën, en wellicht wordt dit blog dan ook interessant voor de vegetarische treinen- en raceautoliefhebbers. Nee, daar moet ik eerst een paar jaar over nadenken! Hachelijk?

Ad zei

Het PWN duinreservaat, daar heb goede vakantieherinneringen aan. Een aantal jaren hebben we daar in Castricum op camping Geversduin gekampeerd met ons gezin. Lekker gefietst en gewandeld door het duinreservaat en natuurlijk het strand. Mooi gebied!

FRANK103 zei

@Ad: we wandelen regelmatig bij Geversduin, dat is hier dicht in de buurt. De camping zelf heb ik zo nu en dan op gestaan, maar die ken ik verder natuurlijk ook! Vooral het pleintje bij de ingang met de 2 restaurants. Hachelijk?

Anoniem zei

Mooie foto's Frank !
vr.gr. Harry