zondag 11 februari 2018

De generale


Over 1 maand wordt de inmiddels wereldberoemde Souterrain cup verredenen dan moeten techniek en auto's perfect werken.Vrijdagavond was de generale repetitie, al was er natuurlijk ook tijd ingeruimd om met de nieuwe NSR Porsche 908 te rijden.Marc had 3 Slot-it McLaren bolides gekocht,die in een baan blijven staan zodat ieder team met dezelfde auto's moet rijden.We vonden deze auto's echter bij eerdere testavonden niet fijn rijden.Ook vrijdagavond bleek hierin geen verbetering te zitten,reden om te kijken naar een alternatieve klasse auto's.Marc heeft ook een aantal Ferrari 312 raceauto's,maar ook die vinden we niet zo leuk tijden.De NSR Ford GT40 rijdt veel plezieriger waardoor er eerder sprake is van een race dan van een worsteling.Daarvoor waren namelijk de broodjes worst gedacht!Ook over de banden moet de toevallige bezoeker van het blog niet te eenvoudig denken, ook daaraan gaan hele studies vooraf, zoals aan de verzameling van Marc te zien is.Ook de fraaie scenery helpt mee de generale repetitietot een echte testavond te bestempelen!Na veel test en knutselwerk rijden we toch een spannende race, de Fordjes en de baan functioneren uitstekend!Als rond 01.00 de computer spontaan uitschakelt is het tijd om naar huis te gaan en een afspraak te maken voor een laatste generale repetitie.Hachelijk?

7 opmerkingen:

MarcStouten zei

Hahaha. We kunnen in ieder geval paar dingen afstrepen en vaststellen. Geen McLarens en wel brede siliconen bandjes. Nu nog de puntjes op de i.

J.W.de Groote zei

Geen half werk mannen!

francky spruytte zei

De 'bestuurders" van zo'n wagen dienen volgens mij ook getest te worden. Je weet maar nooit. Heikel ?

Mirjam Kakelbont zei

Die verzameling banden: zoveel heb ik er zelfs nooit voor mijn fiets gehad! Terwijl er jaren waren dat ik bijna 20.000 km (geen typefout) reed.
Wat het telkens áf maakt zijn de supporters langs de weg. En de worstenbroodjes (-: Gave kopfoto, Frank!

Sjoerd zei

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, een goede voorbereiding is het halve werk, de rest moet aangevuld worden met goede voeding...

FRANK103 zei

@Marc: bitterballen in plaats van worstenbroodjes. Worstenbroodjes doen erg denken aan die kapper uit het zuiden. Heel hachelijk!

@JW: goed opgemerkt, de organisatie van zo'n gebeuren is een serieus gebeuren, dat moet je niet licht nemen!

@Francky: topsporters zijn de bestuurders van deze auto's, daar past geen alcohol. Dat gaat ten koste van de concentratie en voor je het weet wordt verkeerd geremd of ingehaald.

@Mirjam: Marc pakt alles groots aan, banden zijn daar een onderdeel van, om uitglijders of slippertjes te voorkomen! Die supporters heeft Marc met de hand geschilderd, wat veel werk is, maar door jarenlang knutselen aan het circuit is het aantal bezoekers inmiddels groot geworden.

@Sjoerd: voor een geslaagd evenement is de voorbereiding erg belangrijk, en daar is Marc druk mee. Hoewel de techniek niet erg complex is, zijn er wel veel onderdelen die de wedstrijd ernstig kunnen beïnvloeden, zoals de auto's en de koek en zopie.....

Renesmurf zei

oei, ongelukken zijn nooit mooi. Maar meestal gaat het gelukkig wel goed!