donderdag 26 juli 2007

Tizzun?

De vraag is deze week: Tizzun? Antwoorden van Marco en Jacqueline (willen hier beide niet genoemd worden) reken ik fout! Marco beweerde zelf zijn eigen auto niet in deze foto's te herkennen, en dat klopt, want dit is een andere auto (een leenauto). Ik verwacht niet dat deze auto veel problemen oplevert, maar we gaan het zien!!

woensdag 25 juli 2007

Over zonneschijn

Gisteren heb ik hier verteld hoe lang de rijen bij Ballorig zijn, een binnenactiviteit voor ouders die iets droogs met hun kroost willen doen. Maar er zijn meer ouders die op dat idee kwamen. Ook het plaatselijke overdekte zwembad is vol.
En dan, voor vandaag, is er mooi weer voorspeld. Zonneschijn met een pietsie wind. Dus reden we naar Sprookjeswonderland in het altijd gezellige Enkhuizen. Geen binnen, maar een buitenactiviteit. Vanaf de Drechterlandseweg draai je dan linksaf richting de parkeerplaats van SWL. Wat, file??? We moeten in een weiland parkeren en dan in optocht naar de kassa van dit pretparkje. Een rij! Het is al snel duidelijk: we zijn niet de enigen die de weersvoorstelling bestudeerd hebben. Hele volksstammen willen vandaag naar Violinde, Vadertje tijd en de dobberbootjes. Maar het weer, de aangename prijzen van SWL en de redelijke wachttijden bij meeste 'attracties' maken het bezoekje weer een hoogtepunt van de vakantie!

Goede rapportcijfers
"De Efteling is nog steeds favoriet, maar ook een ‘kleine speler’ in het veld, zoals Sprookjeswonderland in Enkhuizen, doet het prima."
"Alle parken samen scoren gemiddeld een dikke zeven: 7,7
1 De Efteling, Kaatsheuvel 8.1
2 Avonturenpark Hellendoorn 8.0
3 Sprookjeswonderland, Enkhuizen 8.0
4 Keukenhof, Lisse 7,9 "
" Een groot deel van de bezoekers van het Sprookjeswonderland in Enkhuizen is wél te spreken over de entreeprijs (6,50 euro entree). Maar liefst 72 procent staat achter de stelling dat de entreeprijs precies goed is."

dinsdag 24 juli 2007

Over logeren

Dat is voor een deel van de nu niet meer afwezige kindertjes weer ten einde. Ik mocht ze ophalen. (Ieder verband tussen het nestje jonge katjes en de wens om te logeren berust geheel op toeval!!)Natuurlijk heb ik me vergist van plaats en tijd, maar Marco was ook niet voor een gat te vangen en wist me op mijn mobiel te bellen! Dus zaten we een paar uur bij de Ballorig te wachten tot de kindertjes eindelijk mee naar huis wilden. Om de tijd te doden hebben we een lowfat maaltijd naar binnen gewerkt. Voor de ingang van de Ballorig stond een lange rij met mensen die een binnenactiviteit voor hun kroost zochten, want de lucht was weer fotogeniek dreigend en donker.
Inmiddels zijn we weer thuis en vertelt Prins Kus opnieuw aan Sneeuwwitje dat hij een wit paard heeft. Tja, hachelijk dekt de lading niet.

maandag 23 juli 2007

Over magneten

Het is hier stil in huis. Hoekandatnou? Nou, de vandaal logeert bij opa en oma en beppie en truus logeren bij Jacqueline. Je kunt hier nu gewoon een speld horen vallen....


Echooooooooooo

Goed, gisteravond kon ik dus ongestoord boven herrie maken met de racebaanauto's. Kap eraf, magneet eruit, banden schuren en gaan met die banaan. Over een paar weken moet ik Steffer weer op ronden achterstand kunnen zetten, en bij MTRC lopen ook een paar figuren rond die ik mijn achterlichten wil laten zien! En omdat het buiten koud is en regenachtig heb ik ook niet zoiets van, goh, laat ik eens lekker in de tuin gaan zitten. Onder de partytent. Met mijn winterjas aan. En mijn sjaal om, muts op, wanten aan. Op zolder racen dus! Natuurlijk heb ik foto's voor jullie. Ja, onscherp, bewogen, onduidelijk. Graag gedaan!

zaterdag 21 juli 2007

Over apies en misdrijven

De regelmatige bezoeker hier heeft donderdag kunnen lezen dat we naar de Apenheul in Apeldoorn zijn geweest (schuin achter het landgoed van Brillie en in de achtertuin van Jaco Klikogreen). Natuurlijk is een bezoek aan de dierentuin een bron van herkenning, met natuurlijk de vraag: wil de echte look-a-like van Frank-103 nu opstaan. Aan jullie natuurlijk de keuze, wie ging er opstaan? Allemaal?

Helaas ga ook ik hier een paar weken stilte aankondigen, sorry Brillie, en in die paar weken zullen jullie je elders op het internet moeten vermaken. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal hier niets ga plaatsen, maar dat ga ik wel proberen.
En in die paar weken stilte wil ik jullie het mysterie van de zeldzame boomkikkers voorleggen. Digireflexer Jerry, die hier niet genoemd wil worden, is bekend om zijn zeldzame boomkikker foto's (de boomkikkers zijn zeldzaam, niet de foto's van Jerry). Jerry wil niet de vindplaats van deze schuwe diertjes vertellen, en het waarom, dat bleek tijdens ons bezoek aan de Apenheul. Het lijkt erop dat de arme boomkikkertjes door Jerry worden opgejaagd en in plastic worden verpakt. Ik zeg jullie: ik ga de bevoegde instanties informeren! Dit is ernstig! Dit is ernstiger, dit is hachelijk!

Racen op circuit 103

Vandaag gingen we bij ons op zolder racen. Hachelijk? Deelnemers waren Stef'r, Remco, John, Wesley en ik. De eerste race werd deskundig door John ingedeeld maar de ongelijkheid tussen binnenbaan en buitenbaan en de door Stef'r meegebrachte Parma regelaar ten opzichte van de standaard Ninco regelaar op de andere baan zorgden er voor dat de races nooit echt spannend werden. Doordat de auto's met magneten waren uitgerust waren de crashes wel spectaculair. Uiteindelijk was Stef'r winnaar en eindigde Wesley op een goede 2e plaats. Bedtijd voor Wesley dus en met een nieuwe lading chips gingen we de volgende race in, nu met 2 grotendeels identieke Ford GT40 bolides. Een stand werd niet bijgehouden of werd door mij genegeerd, ik kan er niets zinnigs over vertellen. Tja, welbeschouwd kan je op dit hele weblog niets zinnigs vinden, maar goed, over deze avond kan ik niet meer melden dan dat de GT40's weer diverse onderdelen kwijt waren, de Scalextric Audi TT's van Remco van echt heel degelijk plastic gemaakt zijn en dat het magneetloos rijden John en Remco niet erg kon boeien. Toen ook nog bleek dat ze zich de hele avond hadden laten vollopen met lauwe Pepsi max in plaats van zoete suikerrijke Coca Cola was het gedaan met de jolijt en ging eenieder huiswaarts. Ja, het was hachelijk!

donderdag 19 juli 2007

Over apies

Soms wordt je wakker en denk je: ik neem vandaag maar eens een vrije dag. Geen klanten die op me zitten te wachten (voor degenen die weten wat voor werk ik doe: die zijn juist blij!), en na 4 telefoontjes naar kantoor lijk ik niet de enige te zijn die op dit idee is gekomen. Om 09.00 is er nog niet 1 secretaresse aanwezig om de telefoon aan te nemen! Gelukkig blijft de telefooncentrale wel vriendelijk opnemen en wil me ook graag doorverbinden, maar zonder succes. En die vrije dag, is dat dan voor strand, zwembad of aan het meer? Nee, we gaan op familiebezoek. In Apeldoorn, om de hoek bij Koningin Juliana Toren. De kenners (die mij kennen dus) roepen dan natuurlijk spontaan: de Apenheul! En dat klopt maar levert geen magnetron op. Het is heerlijk weer voor de Apenheul, niet te warm en niet te koud, geen regen of sneeuw of wat dan ook. En overal zijn apen (we hadden er ook al een aantal in de auto, maar dat terzijde). Natuurlijk voor op dit blog, het familiefotoboek en voor op digirelax heb ik bergen foto's gemaakt (poging de 2GB kaart vol te schieten) om er dan achter te komen dat het overhalen naar de PC een langdurige kwestie is geworden. Enige invloed hierop had wel de accu van de camera, die halverwege het kopiëren leeg bleek te zijn, en windows dan maar de map leeg gooit. Opnieuw met de reserveaccu. En een half uur later eens kritisch de foto's bekijken. Ondertussen ook eens op digirelax gekeken. Ah, Jaco (Kliko voor zijn vrienden) roept andere amateurs op foto's te plaatsen: "Laat nou eens wat meer foto's zien man!! Zelfs Frank103 durft het!!". Tja, ik zal niet beweren dat mijn foto's niet belabberd zijn. Jullie kunnen dat hier regelmatig zien. En eigenlijk durf ik ze dus niet op een forum te plaatsen, daar waar misschien mensen met verstand van zaken de foto's bekijken. En dan in het achterhoofd ook dat het plaatsen op een forum best wat werk is (eerst foto's oploaden op http://www.imageshack.us/ en dan deeplinken op het forum). Tja, dan loop je door de Apenheul, kijken of ik ook die foto's kan maken die voor het weblog het juiste niveau hebben, zie ik daar plotseling een zeer zeldzaam diertje. Ik houd hier dan ook verder de preciese vindplaats geheim. Wel plaats ik de foto. Een boomkikker! Gelukkig krijg ik hem precies midden in beeld. Mijn dag is goed. In jubelstemming mogen de kindertjes ook nog wat uitzoeken in de souveniersshop en dan gaan we weer naar huis. De Apenheul is zo toch ieder jaar een groot succes!

woensdag 18 juli 2007

Tuning tips van Frank, deel 2

Vrijdagavond komen Remco Schuilnaamolifant, John uut B (geen familie van John uut Z) en Stef'r hier racen. Magneetloos of toch niet?Vooruitlopend op een sportieve strijd moest alvast een van mijn racekanonnen (zie foto hierboven) geprepareerd worden. Eerst begint dat met de discussie over de motor, wel of geen Ninco NC-5. Het verwijderen van een wikkel om de NC-5 helpt dan een boel, einde discussie. Maar bij een NC-6 is er geen sprake van een wikkel, maar van verf.
De eerste tip van Frank is dan: verwijder de verf en je hebt een NC-5 zonder wikkel. En dat is om niet ingewikkeld te doen! Dat een NC-6 meer koppel heeft en meer toeren kan draaien, ach, laten we daar niemand mee lastig vallen.
Tip 2: de originele as, lager, banden en velgen vervangen door slot-it onderdeeltjes (voor de kenners: het is NSR) levert een snellere auto op. En natuurlijk niemand die het ziet!

Tip 3: De glimmende magneet donker maken en het is alsof er geen magneet in de auto zit. Dat levert ruim voordeel op! De tegenstander kan je natuurlijk altijd vragen of hij geen betere bandjes bij zich heeft.
Tip 4: onnodige details als spoilers en spiegels: afbreken, is ongunstig voor de CW waarde! En een plastic poppetje kan toch niet in een achteruitkijkspiegel kijken!
Het eindresultaat is natuurlijk een bolide die vrijdagavond gaat winnen. Maar er is nog één ietsje wat eraan gedaan kan worden. Even langs de Carglass want in de voorruit zit een barstje.

dinsdag 17 juli 2007

Over nattigheid

Vorig jaar rond deze tijd was de 4-daagse van Nijmegen (dat is een wandelevenement). Door de hitte waren er een paar dodelijke slachtoffers te betreuren. Dit jaar heeft de organisatie van de wandel4daagse gezorgd voor voldoende water voor afkoeling van de wandelaars. Naar mijn persoonlijke smaak heeft men zelfs overdreven! Niet alleen dat er afgelopen week complete snelwegen onder water stonden, zelfs de afvoer van een teveel aan water in mijn tuintje liet te wensen over. En inderdaad, dat is hachelijk! Toch laten de buurtbewoners zich niet door een beetje water in de luren leggen! Hebben de bewoners in De Zilk, Wassenaar of Aerdenhout een tweede automobiel van een exclusief Italiaans merk in de garage geparkeerd staan, bij ons op het platteland is dat natuurlijk een trekker. Goed, een race zal je er niet mee winnen, maar droog zit je wel en je komt ook nog eens ergens!