vrijdag 30 juni 2006

Over strand

Gisteravond had ik aardig de pest in. Blogger werkte weer eens niet mee, waardoor het plaatsen van een bericht niet in 10 minuten lukte, maar veel langer duurde. Tot ik het opgaf. Het is altijd het plaatsen van foto's wat tot ergernis leidt. Ondertussen beetje internetten, naar de site van Jack the Slipper, waarna Antivir, mijn virusscanner, spontaan op tilt sloeg. Mijn PC werd bestookt. Internetverbinding uit en dan scannen, en ja, een virus. (Scannen duurt ongeveer een uur). Dan is het inmiddels 23.30 en dus bedtijd. Vanmorgen was de koffieautomaat defect (moest bijgevuld worden) en volgende week moet ik minstens 2 dagen een stropdas om. Je begrijpt het al, ik ben eerder naar huis gegaan. Een soort van vooruitrusten. En dan op de bank zitten (Duitsland - Argentinië)?. Nee, met Madelon 103 en de kids naar de Playa d'Egmond. Zon, zee en vette hap (en juichende Duitsers?), wat wil je nog meer? (Foto's met Olympus, de vuurtoren Van Speijk, waterpret, vette hap en voor Bouwe een Oldsmobile)

woensdag 28 juni 2006

Over anonympjes

Bij het vorig bericht zei een anoniempje:
"is dit niet iets wat in het verleden, ja vroeger, al een aantal keer dit weblog heeft gehaald.

En de auto's zijn er niet beter op geworden"
en
"iets zegt mij dat dit artikel niets met de stijgende lijn van het weblog heeft te maken, maar eerder zijn oorsprong vindt in een inspiratieloze weblog eigenaar. "
Best anoniempje, je raakt de kern van dit weblog. Je vindt hier natuurlijk geen boeiende, inspirerende verhalen of fraaie foto's. Daar zijn al die andere webloggen voor. Dit is, om het met Jack the Slipper te zeggen, het putje van de webloggen. En juist die oude afbeeldingen van die inmiddels versleten racebanauto's vormen de kern van het vorige bericht, namelijk de vraag:

is die Carrera Corvette een goede aankoop?

Misschien kan ik met zo'n vraag de betere verzamelaars, zoals JeeWee (racebaaninfo) of Jack the Slipper verleiden om zo'n bolide aan te schaffen en een weloverwogen advies uit te brengen.
Maar om het niveau van dit weblog te benadrukken plaats ik hier uiteraard een afbeelding van

een paar roze koeken, die inmiddels niet meer onder ons zijn (ze zijn namelijk hedenmorgen na het maken van deze foto smakelijk opgegeten). Best anoniempje, heb ik zo jouw opmerkingen naar wens behandeld?

Over testen

Als zuinige Piet / Hollander ben ik altijd geïnteresseerd in een producttest. Bijvoorbeeld over digitale camera's, computeronderdelen en speelfilms. Of veel boeiender: over auto's of modeltreinen! En soms over racebaanauto's. Er zijn echter maar een paar sites waar goede tests te lezen zijn. En die testen meestal dezelfde auto's. Dezelfde Ninco, Slot it, Scalextric of Fly (voor de leek: dat zijn fabrikanten van racebaanautootjes). Een bedoeling met deze tekst? Remco racebaanolifant uit V. heeft een Fly Corvette C6 met verlichting gekocht (voor de leek: rechts op de foto), een geweldig model om te zien, maar verder kwalitatief zo slecht dat deze in een of andere hoek is beland. En nu brengt Carrera dezelfde kanariegele Corvette C6 uit. En Carrera is Duits degelijk. Denk aan de 2 Ferrari 575 van Carrera die al vele uren raceplezier hebben opgeleverd (eerst wel de achterste magneet verwijderen). JeeWee of Jack: jullie weblog roept om een test van deze Corvette (Carrera 27136). Foto's hier van een uitstekende Märklin Br 221, de Fly Corvette van Remco, die net als de Fly Viper van John kwalificeert als de slechtste racebaanaankoop van de eeuw, twee Carrera F575, en de nieuwe Carrera Corvette (foto van Wijnand in Hoorn) .

dinsdag 27 juni 2006

Over waarschuwingen

Nu het WK is afgelopen en het Frank103 weblog een stijgende lijn ontwikkelt, volgens enkele weblogbezoekers dan, heb ik de avond nuttig besteed. Wat ik heb gedaan?
1 Ik heb Madelon 103 rechten gegeven om hier berichten te plaatsen. Wat ze nu al heeft aangekondigd is zo gruwelijk dat ik nu zelf al overweeg dit weblog niet meer te bezoeken. Is dat dan het absolute dieptepunt (nulpunt?). Nee, ik denk dat ik daarvoor buuv Angelique hier rechten moet geven en haar een verhaal (met foto's) over George Baker laten plaatsen.
2 De racebaan, die al enkele maanden stof lag te verzamelen, is nu definitief afgebroken (niemand wil met me racen omdat ze altijd verliezen....). En zoals al eens treffend is opgemerkt: dan kun je altijd nog met je vrienden alleen op zolder met de trein spelen! De spoorbaan is dus weer in aantocht en de racebaanauto's zijn opgeborgen bij de oranje vlaggetjes.
3 Ik heb uiteraard naar het WK bij Veronica gekeken. En voor jullie foto's gemaakt van de hoogtepunten. (Foto's natuurlijk met Olympus en Spanje - Frankrijk staat nog steeds 1 - 1).

WAARSCHUWING

Vanaf heden kunnen de (enkele) trouwe bezoekers van dit weblog zomaar een onderwerp aantreffen dat nog niet door Frank103 uitgemolken is: hij heeft mij (Madelon1 dus) toegevoegd als "Contributor" van het Frank103 weblog. Ja, ik merk dat je even moet slikken. Het is natuurlijk al een hele opgave om de verhalen op dit blog door te worstelen dus ik hoor je denken "Nu krijg ik nog slappere verhalen voor mijn kiezen...!". En inderdaad, daar zit een kern van waarheid in. Frank103 heeft een geheim wapen ingezet om ervoor zorg te dragen dat zijn blog het blog blijft met de minst interessante informatie, en meest slaapwekkende en onzinnige verhalen vergezeld van de ronduit belachelijkste foto's. En dat geheime wapen ben ik dus. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat je weer lekker en snel slaapt! Dus gewoon even dit blog bezoeken als je niet kan slapen, en dan moet het geen probleem zijn om in no time in dromenland te belanden. Geen dank, graag gedaan!

maandag 26 juni 2006

Over eenden

Ja, het Nederlands elftal is weer naar huis. Op zo'n moment wil ik natuurlijk graag Marco van B., bondscoach, even onder de neus wrijven dat hij niet heeft geluisterd naar de enige echte wijze, Johan C. Die heeft op een helder moment namelijk geroepen dat je wint als je minimaal 1 doelpunt meer maakt dan de tegenstander. (Hij zegt daarbij terecht niets over een kinderlijke scheidsrechter die graag aan iedereen op het veld zijn nieuwe pakje kaarten wil laten zien). De bondscoach van Portugal heeft de verzamelde spreuken van Johan C wel in zijn bezit (en gelezen). Het WK voetbal is dus weer afgelopen, dus over naar belangrijker zaken. Jack is bang dat de catamaran foto (zowel op het frank103 weblog als op het Foek weblog te zien) het niveau van dit weblog omhoog haalt. Wees maar niet bang Jack, ik had de foto bij dit topic ook al gemaakt en het niveau daalt dus weer tot hetgeen hier gebruikelijk is. Op de foto uiteraard plaatselijke jeugd in een antieke automobiel, op zoek naar aanhangers van Portugal.....

zondag 25 juni 2006

Lilian 60 jaar

Mijn schoonmoeder, Lilian (naam is uiteraard fictief!!), werd vandaag 60 jaar (beetje fictief, eigenlijk wordt ze morgen 60 jaar). Dat betekent natuurlijk een bezoek en gebak! (Een verjaardag zonder gebak is geen verjaardag). Terwijl de familiebinnen zit te kleppen zit ik met Marco (uiteraard ook geheel fictief) buiten onder het afdakje te praten over de belangrijke zaken in het leven. Die dingen die iedere man bezig houden. Daar waar iedere man een mening over heeft.
Over appeltaart.
Over voetbal. Vanavond is Nederland - Portugal en we vermoeden dat dit gaat leiden tot uitschakeling van Nederland. Daarnaast hebben we het natuurlijk over (Märklin) treinen en om de weblog bezoeker nog te voorzien van wat plaatjes maak ik uiteraard wat foto's van de regen. (Alle foto's met Olympus)

zaterdag 24 juni 2006

Over foto's

Zegt Lisanne: "goh, jij hebt ook niet veel foto's gemaakt gisteren.." Dat is dus niet helemaal waar, op de kaart stonden 185 foto's. Dan alles wat onscherp is of dubbel deleten. Er blijven dan 113 foto's over, waarvan een aantal met de koppen van collega's en bejaarden (en van bejaarde collega's?), die kan ik hier niet plaatsen (kan technisch wel, maar in het kader van de privacy niet). En hoeveel foto's willen jullie, weblogbezoekers, hier zien van etenswaren, dieren en andere onsmakelijke zaken? Collega Boy (fictief!) heeft al eens aangegeven dat hij hier best geplaatst wil worden, kan hij niet mee zitten. Waar gaat dit verhaal nu weer heen? Kan dit niet wat korter? Ja; ik plaats dus ook foto's op het FOEK weblog, zie de links. Kijk daar gerust (eigenlijk niet gerust) ook een keer!

vrijdag 23 juni 2006

Over werken

Om bepaalde groepen in de stad eens een leuke dag te bezorgen, besloot de leiding van ons kantoor, de medewerkers van ons kantoor die daar aan mee wilden werken, een dag daarvoor in te zetten. Dus werden de collega's over enkele tientallen 'projecten' verdeeld. Dat wisselde dus van bejaarden meenemen met een rondvaartboot, bejaarden meenemen naar Artis, tot zwemmen met geestelijk gehandicapten en (klein) onderhoud aan een kinderboerderij. Ik was dus ingedeeld bij picknicken met bejaarden. Het ging dan om 11 bejaarde dames in de dagverzorging die normaal door gebrek aan personeel niet verder komen dan koffie drinken en spelletjes doen. Nu, met 'verzorgers' zat werden er snel rolstoelen opgetrommeld (geen van de dames was in staat meer dan 25 meter te lopen) en gingen we het park in dat op 100 meter afstand was (daar was dus geen van de dames ooit geweest, het was te ver!). Natuurlijk een bezoek aan de kinderboerderij gebracht en daar ook lekker koffie gedronken, geluncht en de dieren bekeken. Dan nog een stuk lopen, wat niet erg meeviel door gebrekkig onderhoud aan de rolstoelen (de banden waren erg zacht) en doordat de dames graag weer het toilet wilden bezoeken.
Aansluitend een feest in Z. aan Z., waar diverse collega's toch erg onder de indruk bleken van hun vrijwilligerswerk. Vooral het zwemmen met gehandicapte kinderen (autistisch of geestelijk gehandicapt) had zeer veel indruk gemaakt, alleen al omdat normaliter er maar 1 keer per jaar een uitje geregeld kan worden (uit kostenoverwegingen) en de kinderen nu dus werden getracteerd op een tweede uitje.
In het kader van de privacy geen (herkenbare) foto's van mensen, wel van etenswaren, dieren en het feest te Z aan Z.

donderdag 22 juni 2006

Over Route 66

Het bezoek aan Bouwe wekte herinneringen op aan mijn 3 vakanties in de VS. Naar mijn idee een van de mooiste vakantielanden ter wereld. Bouwe heeft er een dochter wonen, ging zeer recent een ruime week (of 2 weken) op familiebezoek en maakte natuurlijk weer een wagonlading foto's. Vanavond ben ik dus naar zolder gelopen en heb daar een willekeurig fotoalbum gepakt om de argeloze Frank103weblogbezoeker lastig te vallen met wat USA kiekjes uit 1993. De route 66, van Chicago all the way naar Los Angeles. Over oud: het volgende - uiteraard waar gebeurde - verhaal: Aan een bushalte stappen 2 Italianen op. Zodra zij op hun plaats zitten beginnen ze een druk gesprek. Een dame, die net achter hen zit, negeert hen eerst, maar haar aandacht wordt toch getrokken als zij hoort wat de ene Italiaan tegen de andere vertelt: 'Emma come first. Den I come. Den two asses come together. I come once-a-more. Two asses, they come together again. I come again and pee twice. Then I come one lasta time'. 'You foul-mouthed sex obsessed swine' valt de dame ontdaan uit. 'In this country we don't speak aloud in public places about our sexlives......'
'Hey, coola down lady' zegt de Italiaan, 'who talkin abouta sexa? I'm a justa tellin my frienda how to spella Mississippi.....' (Foto's van bezienswaardigheden langs de Route 66 uit 1993, met Pentax Me Super, gescand met Lexmark3in1)(De Arch van St. Louis - aan de Mississippi, dorpskiekjes, moeras)

dinsdag 20 juni 2006

Over stuurlui

Een bericht over stuurlui? En dat in een periode dat 16 miljoen Nederlanders de voetballer Klaas Jan Huntelaar meegenomen zouden hebben naar de WK in Duitsland en 1 Nederlander, die men abusievelijk tot bondscoach heeft benoemd, Klaas Jan op vakantie heeft gestuurd. Of die ene Nederlander gelijk krijgt? Als Nederland vanavond met 6 - 0 verliest van Argentinië? (Van het B elftal van Argentinië, het A elftal wordt gespaard voor serieuze tegenstanders). Stuurlui vind je overal, ook bij de plaatselijke racebaanclub. Die staan erbij en kijken er naar en weten het in ieder geval beter dan de persoon die de werkzaamheden uitvoert. Eén vraag: hoe kwalificeer je de fotograaf? Ik bedoel, die staat er ook wel bij en steekt ook geen hand uit om te helpen, maar die is wel bezig. Die maakt namelijk de foto's. Telt die dan als stuurlui? Natuurlijk had ik Klaas Jan ook meegenomen. Jammer voor Van the Man en Jan Vennegoor of Hesselink, maar de bank moet ook zitters hebben.
(De foto's staan hier om ze te kunnen plaatsen op het forum van Mtrc, daar natuurlijk ook een ander verhaal. Op foto 1: Edwin, Steef en Ron, op de rug: Joop en Erik, aan het werk: André, foto 2: Edwin, foto 3: André en Steef, foto 4: Ron).

Over van alles en nog wat

En dan bedoel ik NIET de bekende winkel in Putten, maar dat ik nu diverse belangwekkende zaken ga behandelen:

1. De site van Ane wordt regelmatig verbeterd. Zien? http://www.csy.nl/indexframe.htm De bezoeker mag natuurlijk altijd een bericht in het gastenboek plaatsen.

2. Niet lang geleden had ik diverse lieden gespot op de plaatselijke spoorwegovergang. Met een meetlat.

Dat dat tot overlast leidde ziet u op de foto's hier. Van bedenkelijke kwaliteit, uiteraard! (NB: de AHOB's zijn gelukkig niet permanent vervangen door stalen hekwerken)

3. De wandeltocht gisteravond begon goed, de moeder van buuv An (verder hier oma) vroeg mij of nicht Diana een nicht van me was. (Lijkt voor de hand te liggen, anders is het geen nicht). Maar nee, Diana is geen nicht van mij, maar van Madelon103. Goed, deze uitleg is om een lang verhaal nog langer te maken. Oma regelt de overblijfgroepen op de dichtst bijzijnde school (ja, dit verhaal wordt steeds langer), en kreeg van een meisje (ik noem haar Robin, uiteraard fictief) de vraag of ze kinderen / kleinkinderen had. Nou, die heeft oma (anders is ze geen oma) en dus laat ze Robin foto's zien van haar dochter, kleinkind en nog een kind. Oooh, zegt Robin, wijzend naar het kind: dat is Lisanne. En dat is Bas (kleinkind) en dat is Annie. Oma is perplex, hoe weet dat kind (uiteraard wordt hier Robin bedoeld) dat? En waarom noemt dat kind (weer Robin) mijn dochter Annie? Oma weet echter Robin te ontfutselen dat ze dus via via familie is van mij en besluit vóór de wandeling een toelichting te vragen. Ja, de kwestie is, hoe komt zo'n kind (Robin) erbij om Angelique Annie te noemen? De verklaring is zo simpel: als Robin niet kan slapen moet ze gedwongen door haar moeder (Diana dus) hier op dit weblog een stukje lezen. En Angelique wordt hier (en op haar eigen weblog) regelmatig Annie genoemd. En Robin? Die slaapt dan uitstekend!

4. Bouwe heeft in Amerika treinenfoto's gemaakt! Bezoek zijn weblog!!

maandag 19 juni 2006

Over schoolavondwandelingen

Eén keer per jaar is de schoolavondwandeling. Lisanne moet dit jaar 8,5 km lopen en Wesley de 6 km. Lisanne wandelt dan met klasgenootjes mee (oh nee, weer met de familie B?!) en ik loop met Wesley mee. Ontspannen door het Noord-Hollands polderlandschap! Nou, niet helemaal. Ongeveer na 200 meter begint het al: "is het nog ver?", "mag ik een snoepje?", "mag ik iets te drinken?" en weer "is het nog ver?", "ik wil naar huis". Dit jaar liep ik met Wouter (fictief) mee, die zoontje Floris (ook fictief, op de foto in modieuze rode outfit) toch zeker 2 van de 6 km moest tillen. En Floris kon nog véél erger dan Wesley zeuren! Om er dan bij het eindpunt achter te komen dat hij (Wouter, nog steeds fictief) onderweg ergens zijn fietssleutel was verloren. Ja, er gaat niets boven een maandagavondwandeling om de week goed te beginnen! (foto's: willekeurige wandelaars, voorbijgangers en een koe, alles met Olympus) En Tunesië staat nog met 1 - 0 voor tegen Spanje!

Over fort Veldhuis

Ik ben gisteren dus echt gebeld door neef Erik (NIET FICTIEF!!!). Een mijlpaal in het bestaan van dit weblog! Minder was natuurlijk dat ik zelf niet thuis was, maar koffie zat te drinken bij de buren (en meteen voetbal kijken)(Dit keer bedoel ik ook de echte buren, die naast ons wonen). Neef Erik vroeg hoe de beurs in Fort Veldhuis was? Nou, daar ben ik dus geweest, en dat was niet erg de moeite waard. En dat kon Madelon 103 ook goed overbrengen. Er was niet eens een handelaar die Märklin verkocht (wel wat gelijkstroomrommel). En wat handelaren in schaalauto's (Siku etc.). En een handelaar in beertjes.

Tja, beertjes in een fort, dan vraag ik u....
Vanaf het fort zijn we naar m'n broer Rob gefietst waar de verjaardag van zoon Joost gevierd werd. Natuurlijk hier een fappeltaart. (Foto's van Fort Veldhuis, een opgegraven motor van een vliegtuig, beertjes en appeltaart!, alles met Olympus)