donderdag 12 februari 2009

Over installaties

Padvinder word je niet zomaar. Sorry Michel, scout word je niet zomaar. Dan moet je eerst geïnstalleerd worden. Onder toeziend oog van een voorzitter (de akela en de hopman zijn ook ter ziele...). Wesley is gisteravond geïnstalleerd als scout. En wel precies: als Esta! Voor de leken: Esta's is een speltak voor kinderen van 7 tot 11 jaar, niet te verwarren met dolfijnen, kabouters of welpen. Voor de installatie waren ouders en opa's en oma's uitgenodigd, en die waren dan ook in grote getalen aanwezig! De proeven bestonden uit geblindoekt onder leiding van een ook te installeren lid van de leiding onder een camouflagenet door kruipen, onder banken door kruipen en over banken heen lopen. Vervolgens moest de aan de voorzitter en de mede Esta's de Esta-belofte afgelegd worden waarna de insignes op het hemd aangebracht mochten worden. Wesley is nu Esta! (Ik beloof een goede Esta te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Esta-wet. Jullie kunnen op me rekenen!).
Na de gebruikelijke afsluiting - de Esta's wensen je een goed pad! - konden we weer naar huis, moe maar tevreden!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

De Jamboree on the air is het leukste bij scouting. Voor de rest van het jaar is het kinderen opsluiten, zodat de ouders er geen last van hebben.... maar dan. Zijn ze 14... en dan gaan ze op kamp... je wilt het niet weten. ik spreek uit ervaring.

Finger2 zei

Wesley, gefeliciteerd. Dat je vele leuke avonturen mag beleven.

Dikke Leo zei

Goed idee, vlak bij ons hebben we waterscouting "De Bevers"(met dolfijnen enzo) kunnen wij ook eens rustig winkelen of andere dingen in alle rust ondernemen.

Anoniem zei

dacht dat het traning was van de kkk

FRANK103 zei

@Brillie: het is op de woensdagavond, ik mis er zelfs stukken van voetbalwedstrijden door, van opsluiten is dus geen sprake!

@Michel: namens Wesley bedankt!

@Dikke Leo: hier is het in de avonduren, niet op koopavond.

@Gerard: de kkk hebben van die leuke witte pakken met bijbehorende mutsen, dit is meer groen met een slabbetje!