woensdag 15 april 2009

Woensdagmorgenfietsen

De zon scheen vanmorgen, de buitentemperatuur was ongeveer 17 graden. Fietsen dus! De regelmatige bezoekers van dit blog herkennen natuurlijk direct op de foto's de boeiende provinciale weg tussen Uitgeest en Limmen, waar ik eigenlijk elke week wel een paar foto's maak voor dit blog en dus ook elke week fiets, wat op zich dan weer logisch is! Windje mee en de benen zijn goed, de snelheid is rond 33 met een gemiddelde van ongeveer 27,5. Vanaf Limmen gaat het richting Johanna's Hof, nog steeds voor de wind en het gemiddelde kruipt op tot 28+. Vanaf Johanna's Hof is het 12 kilometer door de duinen naar Wijk aan Zee. In het bos, na precies 20,94 kilometer gereden te hebben, is daar DE DIP! De ronde van Noord Holland is van de kalender af (geruild tegen een Chinese maaltijd, ga ik komende weekend - met foto's - toelichten). Parijs-Roubaix, L'Eroica en de GF Gimondi, fietsen is leuk maar hebben we niet verbrandingsmotoren bedacht om niet meer te hoeven fietsen? Of hardlopen? Waarom zou je fietsen als je ook gewoon van het zonnetje kan genieten? En van de vogels, schapen en Schotse hooglanders in het bos? Er zat toch minder groene limonade in mijn bidon dan ik had gewild, en met een recreatief tempo bereik ik ook Wijk aan Zee. En heb ik ook tijd om dit treintje van de Corus voor de liefhebbers op de foto te zetten. Met het laatste stuk wind tegen ben ik om 11.15 thuis, op tijd om onder de douche te springen en toch om 12.00 bij school te staan. Woensdag is worstjesdag en Wesley is volleerd worstjesopwarmer (kinderarbeid?). Met de juiste hoeveelheid saus is zo'n stukje haute cuisine goed weg te werken! De 44 kilometer heb ik uiteindelijk toch met 26,8 gemiddeld gefietst, misschien niet slecht, maar ik heb toch de voetbalschoenen weer uit de kast gehaald en vanavond weer een partijtje meegedaan! (Voor Gert: Vincent, RenéG en Witek tegen Bart, Ton, Joop en Frank. Eindstand 7-7, vooral door onderschatting door team 2).

5 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Als ik zo de lange weg zie is het nog dom fietsen ook. Zonder een stulkje cultuur. Maar ja, sommige mensen hebben dat nodig, om erna cultuur naar binnen te werken. Dat had ook gedaan kunnen worden met de stofzuiger en de was. Maar wast anders... krijg je een bosje bloemen vandaag?

Gerard van Dongen zei

Ik ben dol op fietsen om te fietsen en cultuur kost alleen maar kostbare ruimte ;-)

Als ik dit zo zie moet ik toch snel maar eens die kant opkomen voor een woensdagmorgenritje

FRANK103 zei

@Brillie: op een bochtig weggetje is het maken van foto's een stuk hachelijker! Verder heeft het beoefenen van sport natuurlijk weinig met cultuur te maken, en waarom zou ik een bos bloemen moeten krijgen?

NB de Olympische spelen heeft natuurlijk wel iets cultureels. En voetbal / een voetbalstadion ook. En een boel fietswedstrijden, zoals de tour de france.

@Gerard: je bent van harte welkom!

Gert zei

Voetballen op woensdagavond? Is dat extra of in plaats van de zaterdagmorgen?
Ik geloof dat het secretaresse dag is of zo iets.........

FRANK103 zei

@Gert: in de zomermaanden voetballen we 2 keer per week, het is dus extra!