Burg Eltz is een van de mooiste kastelen van Duitsland en ligt in een dal vlak bij Cochem.
(Naar een kasteel wandelen gaat niet op een lege maag!)
Waar de meeste burchten in de Eifel in 1689 tijdens de negenjarige oorlog door Lodewijk 14 werden vernield,
daar bleef Burg Eltz gespaard.
In het kasteel woonden 3 families, met ieder een eigen deel van het kasteel.
(Een rij van 30 minuten voor de kassa en dan 30 minuten voor de rondleiding, het lijkt wel een pretpark!)
Een familie is uitgestorven en een familie heeft haar deel verkocht, zodat het kasteel nu eigendom is van één familie.
De drie familietakken waren te herkennen aan hun wapen: die ‘van de Gouden Leeuw‘ (de latere graven van Eltz-Kempenich),
die ‘van de Zilveren Leeuw‘ (familie Eltz-Rübenach verkoopt haar deel in 1815) en die ‘van de Buffelhorens’,
die in 1786 uitgestorven is en zich ‘vrijheren van Eltz-Rodendorf’ noemden.
Binnen in het kasteel mogen geen foto's gemaakt worden, waar ik me bijna netjes aan gehouden heb.
De auto staat lager op de berg op 2,5 kilometer afstand geparkeerd bij een gezellig restaurantje met levende muziek.
Uiteraard wordt zo'n inspannende dag dan ook nog afgesloten met een schnitzel mit pommes.
Hachelijk?
9 opmerkingen:
Mooi bouwgevalletje, gelukkig was de beloning er ook naar, ziet er in ieder geval goed uit, dat gevulde glas.
Interessante info over de geschiedenis van die burcht. Verder is het een culinair hoogstaande blogpost geworden.
@Sjoerd: afgezien van de chauffeur kon iedereen heerlijke Duitse biertjes en wijntjes proeven!
@Francky: het was een culinair hoogstaande vakantie!
Mooi kasteel. Ooit 16 jaar geleden ook eens geweest. Toen was het er niet zo druk gelukkig
Waar zijn de treinen gebleven?
Leuk zo’n kastelenroute ga ik ook eens doen, mooie omgeving, groeten Harry
Dit is nu al mijn favoriete 103-foto (-: Vind je het gek dat het kasteel bespaard is gebleven: het staat veel te hoog. Het ziet er schitterend uit! Ach, regels zijn er om te overtreden. Dat broodje brie lust ik ook. En de schnitzel mit pommes. Wat je noemt een culinair hoogstandje!
Mooie reis naar Duitsland. Zelf ben ik, een week later, met Modelspoormaat Jan en nog twee deelnemers naar het MiWuLa in Hamburg geweest.
De menu's vertonen grote gelijkenis: zou dat het de gedeelde modelspoorhobby te maken hebben; of met de traditionele keuken aldaar?
@Paul: het lijkt wel steeds drukker te worden!
@Marc: ik heb wel een paar foto's
@Mirjam: ik heb ook een voorkeur voor deze doordachte en bijna gezonde Duitse keuken!
@Ad: de modelspoorhobby! Kijk maar naar de mannen op een treinenbeurs, model schnitzels mit pommes en een grote bier, rugzakje en volgens Lisanne een lichte urinegeur, heel herkenbaar!
Een reactie posten