woensdag 11 maart 2009

De eerste kilometers

De ronde van Noord Holland is al over anderhalve maand (25 april), en die gaan we (collega René, die hier niet genoemd wil worden, en ik) rijden. Dat betekent 60 kilometer voor de officiële tocht en 40 kilometer om daar te komen, totaal 100 kilometer dus! Er moet dus getraind worden (en de fiets in de olie, zie bovenstaand plaatje), en vandaag was het daar uitstekend weer voor. Dus toen het grut om 08.30 op school zat werd door mij de daarvoor bedoelde outfit aangetrokken en de fiets uit de schuur getrokken. Eerst 10 kilometer wind tegen met een gemiddelde van ongeveer 23 naar C., dan naar de plaatselijke ANWB/VVV om een boskaart te kopen (die ze overigens vanmorgen net niet hadden zodat ik zwart door het bos ben gereden....), en dan bij Kijk uit het bos in. Het is dan 12,2 kilometer (windstil door de bomen, tempo 27 km/u) door het bos naar W. aan Z. (alleen voor Brillie: Wijk aan Zee), waarna de rit linksaf gaat naar B. (Brillie: Beverwijk!). Met de wind in de rug (zeewind) gaat het makkelijk 35 km/u.
(Hieronder: 'natuurlijke begrazing' op een open plek in het bos)In B. moet ik een paar keer stoppen voor een stoplicht en bij het station voor deze 6513 die graag op de foto wil,wat natuurlijk dramatisch is voor de gemiddelde snelheid, dan over de 12 kilometer aan polderweggetjes met een windje van opzij en van achteren gaat het tempo gemakkelijk naar 32 en kruipt het gemiddelde richting de 26. Eenmaal thuis zijn de eerste 38,4 kilometer gereden, gemiddelde over de tocht 25,1. En om de verbrande vetten aan te vullen (als die er zijn...) eten we natuurlijk een eenvoudige doch voedzame lunch! Hachelijk?

8 opmerkingen:

Gerard van Dongen zei

Heel goed.
Alleen die laatste foto is ongveer het smerigste plaatje wat je in al die jaren geplaatst hebt :-)

Gert zei

Moet je na de tocht ook nog 40 kilometer terug rijden?

Best lekker zo'n broodje warme worst.

FRANK103 zei

@Gerard: het is een doordachte combinatie van brood (uit een zak met 10 puntjes voor 0,99), knakworst (niet de rundvlees uitvoering) van Unox, mosterdsaus, ketchup (wel de echte van Heinz!) en chilisaus.

@Gert, nou nee, dan bel ik naar huis of ze me op komen halen. Zielig stemmetje, tranen etc.

Van dit heerlijke broodje worst is nu alleen nog deze foto, het is ondertussen achter in mijn keel beland en wordt nu, terwijl ik dit typ, verteerd en omgezet in poep. Het was een heerlijk broodje worst!

Anoniem zei

Is deze foto van voor of na de omzetting.

Anoniem zei

Eten moet almaar doorgaan he, voor de broodnodige energie!

Gert zei

En door de ruime hoeveelheid saus is de smaak van het broodje worst helemaal niet slecht ;-)

FRANK103 zei

@Lokkie: vóór!
Dat gezien het broodje...

@René: inderdaad!

@Gert: je proeft het worstje niet meer door de saus....

Anoniem zei

Zie ik nu al roest?